Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις και στα Γιάννενα

Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα
Από την κινητοποίηση στα Γιάννενα
Τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στη «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Γιάννενα. Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων, αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθούν δύο νέες 24ωρες απεργίες, που ολοκληρώθηκαν χτες Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, επίσης, να παρθούν μέτρα ασφαλείας και προστασίας στο χώρο της δουλειάς.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της εργοδοσίας, το Σωματείο καταγγέλλει ανάμεσα σε άλλα ότι όλες αυτές τις μέρες «προσπαθεί με εκβιασμούς να μαζέψει υπογραφές από τους εργαζόμενους για να σπάσει η απεργία. Κάλεσε μάλιστα και την Αστυνομία στο χώρο του εργοστασίου, απειλώντας με μηνύσεις εργαζόμενους που αγωνίζονται και το σωματείο τους. Ταυτόχρονα, πιέζει εργαζόμενους να μηνύσουν τους εργάτες συναδέλφους τους».

Τονίζει ακόμα ότι η εργοδοσία επιχειρεί να περάσει στους εργαζόμενους τη λογική ότι «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να δουλεύουν ως σύγχρονοι δούλοι, να βάζουν καθημερινά σε ρίσκο την υγεία τους και τη ζωή τους, στον απέραντο και επικίνδυνο σκουπιδότοπο που αποτελεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο, για να αυξάνονται τα κέρδη του επιχειρηματία». Η Γενική Συνέλευση εκφράζει, επίσης, την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ