Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μοναδική φωνή των χιλιάδων απεργών

Το εξώφυλλο του «Απεργιακού Ριζοσπάστη»
Το εξώφυλλο του «Απεργιακού Ριζοσπάστη»
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, κρατούσαμε στα χέρια μας «ζεστό» το φύλλο του «Απεργιακού Ριζοσπάστη». Μέσα στις επόμενες ώρες και μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής, το απεργιακό φύλλο είχε φτάσει στις περισσότερες πρωτεύουσες των νομών και ξεκινούσε η διανομή του προς τις μικρότερες πόλεις και τα χωριά.

Η πλατιά διακίνησή του, χτες, συνέβαλε καθοριστικά στην ενημέρωση χιλιάδων εργαζομένων για την απεργία. Αυτό προσπάθησαν να αποτρέψουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και στις Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, αποφασίζοντας απεργία για τον κλάδο ανήμερα της πανεργατικής, ώστε να μην υπάρχουν ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές την Πέμπτη και βέβαια για να μην κυκλοφορήσουν φύλλα εφημερίδων την Παρασκευή. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά εκτόξευσαν και απειλές σε όποιον απεργό θα συμμετείχε στην έκδοση απεργιακού φύλλου! Τέτοια ήταν η πρεμούρα τους να «θαφτεί» η απεργία.

Το «άλλοθί» τους ήταν ότι επέτρεψαν τη μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων από τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ώστε να μάθει τάχα ο κόσμος για την απεργία. Η ίδια η πραγματικότητα τους αποκαλύπτει. Τη μέρα της απεργίας, ελάχιστα ήταν τα ολιγόλεπτα απεργιακά δελτία που μεταδόθηκαν κι αυτά ασχολήθηκαν κατά κανόνα με τα μικρής έκτασης επεισόδια που έγιναν στο τέλος των συγκεντρώσεων με κουκουλοφόρους και την Αστυνομία.

Υπήρχαν δελτία που δεν «έπαιξαν» καν πλάνα από τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενώ σε άλλα το ενδιαφέρον μονοπώλησε η παρουσία στελεχών της ΛΑΕ στην απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, εξαφανίζοντας εντελώς τους χιλιάδες απεργούς που διαδήλωσαν απεργιακά με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ