Σάββατο 14 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να απομονώσουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή

Αποσπάσματα από το χαιρετισμό του Μιχάλη Σοφικίτη, ταξίαρχου ε.α., εκπροσώπου της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ)

Ο Μιχάλης Σοφικίτης
Ο Μιχάλης Σοφικίτης
Εμείς οι απόστρατοι, αλλά και οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουμε συμφέρον να αφουγκραζόμαστε τον αγωνιζόμενο λαό, το λαϊκό κίνημα. Το ίδιο συμφέρον έχουν και οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι. Να βρισκόμαστε σε συμπόρευση μαζί σας, γιατί έχουμε τα ίδια προβλήματα. Τα δικά μας παιδιά πάνε στα ίδια σχολεία, τις ίδιες σχολές με τα δικά σας. Πληρώνουμε τα ίδια φροντιστήρια. Τα παιδιά μας μαραζώνουν το ίδιο στην ανεργία. Ολοι μας πάμε στα ίδια διαλυμένα νοσοκομεία, μας κυνηγάνε οι ίδιες τράπεζες. Αυτός ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Μέσα από τον κοινό αγώνα μας, λαός και απόστρατοι να απομονώσουμε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που δημαγωγεί για τα προβλήματά μας, ενώ υπερασπίζεται τις αιτίες που τα γεννούν, την ΕΕ και το σύστημα. Υμνεί τον Χίτλερ, τον Μεταξά, τη δικτατορία. Με τη ναζιστική και φασιστική της δράση, έχει στόχο να διοχετεύει το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσισμού μέσα στους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες, τους λιμενικούς και να τους στρέφει με μίσος ενάντια στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Υποστηρίζουμε ότι ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εμείς είμαστε που μας υπόσχονταν πριν το 2012 ότι θα εξαιρεθούμε από τις περικοπές επειδή ανήκουμε στα ειδικά μισθολόγια. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε πάνω από 50% του μισθού και της σύνταξής μας. Το ίδιο επαίσχυντα μας υπόσχεται και η σημερινή κυβέρνηση ότι θα επανέλθουν οι μισθοί και οι συντάξεις μας, ενώ από κοινού με την ΕΕ σχεδιάζουν νέες περικοπές, κατάργηση δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και άλλα πολλά. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί.

Η κυβέρνηση, με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση, θα παραδώσει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων, με τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά - αυτοδιαχειριζόμενα.

Τώρα είναι η ώρα για δράση, να μπουν όλοι στον αγώνα. Η ΚΕΘΑ, σε συνεργασία με άλλες Ενώσεις και συναδέλφους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και όλων των δικαιωμάτων μας που πλήττονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Σε αυτή την Πρωτοβουλία καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν. Να εμποδίσουμε αυτά τα μέτρα, να βάλουμε στο στόχαστρο την αιτία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ