Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στον Ισθμό διαδήλωσαν οι αγρότες της Πελοποννήσου

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Από τον συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων
Από τον συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων
Σε συγκέντρωση στον Ισθμό της Κορίνθου και στο άνοιγμα των διοδίων για τους διερχόμενους οδηγούς προχώρησαν μικροί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου, το περασμένο Σάββατο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Επιτροπών των Αγροτικών Μπλόκων της Πελοποννήσου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΑΠ.

Οι κινητοποιήσεις Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων, Επιτροπών Αγώνα και Επιτροπών Αγροτικών Μπλόκων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, συνεχίζονται και θα συντονιστούν στις αρχές Δεκέμβρη, σε νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση του Σαββάτου, την οποία στήριξαν με τη συμμετοχή τους δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, μοίρασαν ανακοινώσεις με τις διεκδικήσεις τους, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου. «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Στον κοινό αγώνα με τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Επιτροπών Μπλόκων.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης, Λακωνίας, Βασίλης Βρουλίτης, και Αρκαδίας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Μεταξύ άλλων, χαιρέτισε τους νεοσύστατους συλλόγους και τους νέους σε ηλικία αγρότες που έδωσαν το «παρών» στην κινητοποίηση και έκανε ξεχωριστή αναφορά στο πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και στα αιτήματα επιβίωσης της φτωχής αγροτιάς, σε αντιπαράθεση με τις διεκδικήσεις των μεγαλοαγροτών. «Δεν έχουμε καμιά δουλειά με αυτούς», τόνισε, και επισήμανε πως υπερασπίζονται τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και στον κλάδο των τροφίμων.

Σε άλλες πόλεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και συσκέψεις σε μια σειρά από περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Μεθαύριο, Πέμπτη 19/11, στις 11 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας. Τη Δευτέρα 23/11, στις 11 π.μ., αγρότες από τα χωριά των Τρικάλων θα φτάσουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Ανοιξη». Σύσκεψη οργανώνει η Γραμματεία Ημαθίας της ΠΑΣΥ, την Πέμπτη 19/11, στις 6.30 μ.μ. στο Παλιό Δημαρχείο Μακροχωρίου, όπου θα μιλήσει, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Βαγγέλης Μπούτας.

Επίσης, στην Κέρκυρα, συλλαλητήριο προγραμματίζουν οι αγρότες τη Δευτέρα 23/11, στις 10.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο (Λεωφόρος Αλεξάνδρας). Η Γραμματεία Κέρκυρας της ΠΑΣΥ υλοποιεί πρόγραμμα συσκέψεων και συζητήσεων στα χωριά του νησιού, προκειμένου να προετοιμάσει τη συμμετοχή των αγροτών.

Την Τετάρτη 25/11 διοργανώνεται συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, ενώ στις 2 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία των Φαρσάλων. Για την προετοιμασία της κινητοποίησης γίνονται συσκέψεις σε χωριά και επαρχίες του νομού. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και Αγροτικοί Σύλλογοι στο Νομό Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ