Παρασκευή 20 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Αιματηρές επιθέσεις σε Τελ Αβίβ και Δυτική Οχθη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Η αφόρητη κατάσταση που προκαλεί στα Παλαιστινιακά εδάφη, η πολυετής στυγνή ισραηλινή κατοχή, δημιουργεί το υπόβαθρο για τη συνέχιση των μεμονωμένων επιθέσεων νεαρών Παλαιστινίων σε βάρος Ισραηλινών Εβραίων εποίκων, όπως φάνηκε χτες από δύο νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Τελ Αβίβ και σε εβραϊκό εποικισμό της Δυτικής Οχθης, με δράστες νεαρούς Παλαιστίνιους.

Η πρώτη σημειώθηκε το πρωί σε κεντρικό εμπορικό κέντρο του νότιου Τελ Αβίβ, από έναν Παλαιστίνιο που κρατούσε μαχαίρι, με το οποίο επιτέθηκε σε πλήθος τραυματίζοντας θανάσιμα δύο Ισραηλινούς.

Λίγες ώρες μετά, στον εβραϊκό εποικισμό Γκας Ετζιον της Δυτικής Οχθης, Παλαιστίνιος οπλοφόρος που οδηγούσε ΙΧ αυτοκίνητο, έριξε πυρά σκοτώνοντας δύο Ισραηλινούς και έναν Παλαιστίνιο και τραυματίζοντας άλλα επτά άτομα.

Εν μέσω επιθέσεων, ο Παλαιστίνιος υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων, Χάσεν αλ Σέικχ και ο Ισραηλινός υποστράτηγος, Γιοάβ Μορντεχάι, υπέγραψαν συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών τρίτης γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας (3G) στους κατοίκους της Δυτικής Οχθης. Η συμφωνία δεν αφορά τη Λωρίδα της Γάζας και δεν καλύπτει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς (4G).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ