Τρίτη 24 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΙΑΝΜΑΡ - ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ
Πάνω από 100 νεκροί εργάτες

ΓΙΑΝΓΚΟΝ.--

Τους 113 είχαν φτάσει οι νεκροί, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο κρατίδιο Κατσίν της βόρειας Μιανμάρ, όπου το Σάββατο σημειώθηκε κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη, κοντά στην πόλη Χπακάντ.

Εκπρόσωποι των αρχών εκτιμούσαν ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν και τους 200, με δεδομένο ότι αγνοούνταν πάνω από 100 άτομα. Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες, η πλειοψηφία των εργατών ήταν παράνομοι μετανάστες, που έμεναν σε άθλια παραπήγματα τα οποία ισοπεδώθηκαν από τους τόνους λάσπης. Το συγκεκριμένο ορυχείο διαχειρίζονται τρεις εταιρείες, οι «Hlan Shan Myonwesu», «Yadanar Yong Chi» και «Yadanar Aung Chan». Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα τα κοιτάσματα νεφρίτη στη Μιανμάρ θεωρούνται από τα πιο σημαντικά στον κόσμο και ότι τα περισσότερα ορυχεία του κλάδου ανήκουν σε οικογένειες χουντικών στρατιωτικών που για χρόνια «κυβερνούσαν».

Θυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές, επικράτησε το κόμμα «Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία» (NLD). Η εκλεκτή της Δύσης εκφράζει τις ελπίδες πολλών για «εκσυγχρονισμό» της χώρας και αποφασιστικό «άνοιγμα» της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ