Τετάρτη 11 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό βαμβακοπαραγωγών Ημαθίας

To σοβαρό πρόβλημα των βαμβακοπαραγωγών Ημαθίας, που δεν έχουν ακόμα πάρει δραχμή για το βαμβάκι της περσινής σοδειάς, έθεσε στον διευθυντή του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Αλεξάνδρειας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στη συνάντηση που είχε μαζί του, με κλιμάκιο της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Βαμβακοπαραγωγών της περιοχής.

Στους βαμβακοπαραγωγούς οφείλεται το ποσό των 311 εκατομμυρίων δραχμών, η ΑΤΕ όμως δίνει μόνο 265 εκατ. Τα 44 εκατομμύρια που υπολείπονται αφορούν σε επιδοτήσεις 28 εκατομμυρίων που παρακρατήθηκαν παράνομα από τη ΓΕΔΙΔΑΓΕΠ, για πρόστιμα περιόδου '92-'93 και 16 εκατομμύρια που παρακρατήθηκαν από τη ΔΟΥ για οφειλές της ΕΑΣ. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής. Οι αγρότες επισήμαναν στη συνάντηση ότι δεν τους επιστρέφεται ο ΦΠΑ που δικαιούνται γιατί η ΔΟΥ δε σφραγίζει τα τιμολόγια σαν πίεση προς την ΕΑΣ για χρέη προς τη ΔΟΥ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε επίσης με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και όλους σχεδόν τους εργαζόμενους στην ΕΑΣ Αλεξάνδρειας, που μένουν απλήρωτοι για 20 μήνες, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 10 μήνες και εδώ και 3 βδομάδες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την επαναλειτουργία της ΕΑΣ, την οριστική ρύθμιση των χρεών, την άμεση καταβολή των μισθών τους που ανέρχονται σε 150 δισ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την αδιαφορία των υπεύθυνων, που γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά κωφεύουν, το Εργατικό Κέντρο Βέροιας, τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε επίπεδο Ομοσπονδίας. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης καταφέρθηκε ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που ασκούνται σε βάρος των παραγωγών και των εργαζομένων και δήλωσε ότι θα καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή και για τα δύο θέματα. Εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των παραγωγών και εργαζόμενων και τους κάλεσε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συντονίσουν τον κοινό τους αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ