Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Τζ. Κέρι σε Ισραήλ και Παλαιστίνη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Στα γνωστά δεδομένα κινήθηκαν οι επαφές του τελευταίου 48ωρου του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, καθώς η πρόθεσή του να διερευνήσει τάχα τις «πιθανότητες εκτόνωσης της έντασης» στην περιοχή συνοδεύτηκε με τις δηλώσεις υποστήριξης που έκανε για το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί» απέναντι σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» Παλαιστινίων σε αμάχους. Για τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή και καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού ούτε λόγος...

Ο ίδιος προειδοποίησε κατά τ' άλλα ότι «μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο» τα «βίαια επεισόδια» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, ζητώντας από τους ηγέτες τους «συμβιβασμούς σε μία κρίσιμη στιγμή».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον οποίο συναντήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, απαίτησε την αναγνώριση των παράνομων εβραϊκών εποικισμών σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και Δυτική Οχθη, σαν «προϋπόθεση» για να κάνει κάποια μικρά βήματα προς την κατεύθυνση «εκτόνωσης της έντασης» στη Δυτική Οχθη.

Συνομιλίες είχε ο Αμερικανός υπουργός στη Ραμάλα και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, δηλώνοντας ότι «είναι πλέον στο χέρι των δύο ηγετών» να πάρουν «σημαντικές αποφάσεις» και ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές να προβούν σε «θετικά βήματα» για να μειωθεί η ένταση...

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, ένας 19χρονος Παλαιστίνιος πυροβολήθηκε θανάσιμα όταν μαχαίρωσε έναν 20χρονο Ισραηλινό στρατιώτη κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Αρούμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ