Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση και οι φοιτητές

Πανό - κάλεσμα στην απεργία χτες από το ΜΑΣ στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα

«3 Δεκέμβρη απεργιακός σεισμός. Οι φοιτητές στο δρόμο μαζί με το λαό. 10 π.μ. στην Ομόνοια». Είναι το μήνυμα που έστειλαν χτες το πρωί φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, κρεμώντας γιγαντοπανό στα Προπύλαια, ενώ σε μια συμβολική κίνηση άπλωσαν πανό στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή ενάντια στο νέο κρατικό προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και βάζει «λουκέτο» στις σχολές με τη νέα μείωση των κονδυλίων για την ανώτατη εκπαίδευση κατά 20%. «Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελούν "αιτία πολέμου" για τους φοιτητές που ετοιμάζουν τη μαζική και δυναμική παρουσία τους στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη», σημειώνει το ΜΑΣ.

Ηδη στην Αττική, έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ οι φοιτητικοί σύλλογοι: Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθήνας, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής και ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία το ΜΑΣ επισημαίνει ότι το ξήλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης μάς αφορά όλους και τονίζει:

«Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας, για να πάρουμε το πτυχίο μας και να δουλέψουμε στο επάγγελμα που επιλέξαμε, να πάνε "στράφι". Δίπλα στα voucher, την κακοπληρωμένη δουλειά και τις τεράστιες ουρές νέων ανέργων αποφοίτων σαρώνεται ό,τι είχε μείνει όρθιο από τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς εμείς θα μπαίνουμε με το νέο σύστημα στη δουλειά επί της ουσίας χωρίς Ασφάλιση:


  • Καταργούν το δημόσιο κοινωνικό σύστημα, οδηγώντας μας στους "καρχαρίες" της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Δηλαδή πρόληψη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μόνο για όσους το αντέχει η τσέπη τους, για τους υπόλοιπους είναι να "μη σου τύχει".
  • Με τα 5μηνα, την ανεργία, η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο, αφού για να συμπληρώσεις τα απαραίτητα ένσημα θες 3 ζωές!!!
  • Νέες αυξήσεις σε εισφορές για όσους δουλεύουν σε επαγγέλματα με μπλοκάκι.
  • Και όλα αυτά την ώρα που η ασφάλιση φοιτητή που παρείχε το Πανεπιστήμιο είναι το πιο σύντομο "ανέκδοτο" με βάση τα οικονομικά των Πανεπιστημίων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ