Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΘΕΑ
74 άνθρωποι επέστρεψαν «καθαροί» στην κοινωνία

74 άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας κέρδισαν τη μάχη για την απεξάρτηση μέσα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και την περασμένη Κυριακή, στην κατάμεστη αίθουσα της Λυρικής Σκηνής, σε μια έντονα φορτισμένη τελετή, έκοψαν το νήμα στη γραμμή τερματισμού μιας επίπονης προσωπικής και συλλογικής προσπάθειας για καθαρή ζωή.

Τουλάχιστον τρία χρόνια «καθαροί» και με νέους ρόλους σήμερα πια ως εργαζόμενοι, φοιτητές, οικογενειάρχες, οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ είναι η ζωντανή απόδειξη ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής, που αναδεικνύει τη σπουδαιότητα που έχουν τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ και την ανάγκη να ενδυναμωθούν με προσωπικό και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την υπάρχουσα. Υπενθυμίζουμε ότι στον Οργανισμό έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 2006, σχεδόν μια δεκαετία δηλαδή, οι εργαζόμενοι καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο ήδη σύνθετο έργο τους και στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες μιας κοινωνίας που αιμορραγεί κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Η προσωπική πορεία και των 74 ανθρώπων που αποφοίτησαν, υπογραμμίζει ότι το δικαίωμα στη ζωή και την επανένταξη ταυτίζεται με το δικαίωμα στη δημόσια, ποιοτική και δωρεάν απεξάρτηση.

Οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ, σε μια συμβολική χειρονομία ανταπόδοσης της στήριξης που έλαβαν στην πορεία της απεξάρτησης και θέλοντας να διαδώσουν παραπέρα το μήνυμα της αλληλεγγύης, έφεραν στην τελετή δώρα, πολλά από τα οποία κατασκεύασαν οι ίδιοι, για να δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ