Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πλασάρεται στο κεφάλαιο σαν εγγυητής των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων

Το προφίλ «υπεύθυνης δύναμης» για το σύστημα προσπαθεί να φιλοτεχνήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή της στα «Νέα». Απευθυνόμενη επί της ουσίας στο κεφάλαιο, η Φώφη Γεννηματά υπενθυμίζει ότι το κόμμα της έβαλε πλάτη, όταν το απαίτησαν τα συμφέροντά του και είναι έτοιμο να το ξανακάνει. «Πιστεύω ακράδαντα στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να είναι πάγια επιδίωξη των κομμάτων να συζητούν, να συνεννοούνται και στο μέτρο του δυνατού κάθε φορά να χαράσσουν κοινή γραμμή πλεύσης για τα μείζονα θέματα. Προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας έναντι των στενών κομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων» δηλώνει και προσθέτει με νόημα «Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έτσι πολιτευτήκαμε όλα τα χρόνια της κρίσης. Αποδείξαμε στην πράξη ότι δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση, πληρώνοντας μεγάλο πολιτικό κόστος».

Επικρίνει τον Αλ. Τσίπρα ότι τη μια ζητά τη συναίνεσή τους και την άλλη «την πετάει στα σκυλιά» και υποδεικνύει σαν αναγκαία την αναζήτηση λύσεων «από κοινού και όχι κουτοπονηριές για τη δημιουργία εκ των υστέρων συνενόχων σε προειλημμένες αποφάσεις ... Λέμε σταθερά όχι στα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα άρσης των πολιτικών αδιεξόδων του πρωθυπουργού, που με τις επιλογές του δημιούργησε. Λέμε σταθερά ναι στην πολιτική συνεννόηση που δίνει διέξοδο και λύσεις για τη χώρα και τους πολίτες».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αιτιολογεί τη σημερινή τους στάση, σε σχέση με την υπερψήφιση του μνημονίου, υποστηρίζοντας ότι τότε «η πατρίδα μας... βρέθηκε μισό βήμα από το να βγει από το ευρώ και την ΕΕ. Το αποφύγαμε χάριν της υπεύθυνης στάσης της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, με πολύ μεγάλη συμβολή του ΠΑΣΟΚ».

Και στη ...μέση εκλογικός νόμος για συνεργασίες

Εγκαλεί την κυβέρνηση ότι απέρριψε τον οδικό χάρτη που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ για την έξοδο απ' την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου μέχρι «η χώρα να πατήσει σε ασφαλές έδαφος, τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, την αξιοποίηση του μεγάλου κεκτημένου της πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης που είχε διαμορφωθεί».

«Και το πραγματικά οξύμωρο και εξωφρενικό είναι να εγκαλεί εμάς ο κ. Τσίπρας για ασυνέπεια, όταν ο ίδιος πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις προτάσεις μας», συμπληρώνει.

Απ' τη σκοπιά των αναγκών του κεφαλαίου δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ πιέζει την κυβέρνηση να ...κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία, το κράτος και το πολιτικό σύστημα. Κρύβει φυσικά το σφοδρό αντιλαϊκό περιεχόμενο αυτών των μεταρρυθμίσεων που καίγεται το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν.

Επαναλαμβάνει ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων... πάνω σε ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης κατάστασης και σταδιακής εξόδου από την πολύχρονη κρίση και ύφεση».

Συνδέει, μάλιστα, με το στόχο αυτό και το αίτημα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ομολογώντας «αν είχαν γίνει εκλογές με αναλογικότερο εκλογικό νόμο, τώρα θα είχαμε, εκ των πραγμάτων, ήδη κυβέρνηση ευρύτερης κυβερνητικής στήριξης όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και δεν θα βρισκόμασταν προ νέων αδιεξόδων για τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ