Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο στόχαστρο της εργοδοσίας απεργοί και σωματεία

Την προκλητική απόλυση εργαζόμενης, μέλους του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων από την επιχείρηση «Καταστήματα ONE (όλα 1)», αμέσως μετά την πανελλαδική πανεργατική απεργία της 3ης Δεκέμβρη, καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, όταν η εργαζόμενη ενημέρωσε ότι προτίθεται να απεργήσει, η εργοδοσία την απείλησε ότι την επόμενη μέρα θα έπρεπε να υπογράψει παραίτηση, με το αιτιολογικό ότι έχει λιγότερο από ένα μήνα στη δουλειά και δεν έχει το δικαίωμα να κάνει απεργία.

Μετά την απεργία, όταν παρουσιάστηκε στη δουλειά της, δεν της επέτρεψαν να δουλέψει και της παρέδωσαν την καταγγελία σύμβασης με ημερομηνία 2/12/15, δηλαδή μια μέρα πριν την απεργία. Της είπαν, μάλιστα, προκλητικά ότι της κάνουν και τη χάρη να της καταβάλλουν μισθό και για τη μέρα της απόλυσής της! Το Σωματείο προειδοποιεί ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας δε θα περάσει και ότι δε θα παζαρέψει το δικαίωμα στην απεργία.

Στο μεταξύ, σε μαζικές απολύσεις «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και τριών συνδικαλιστών του επιχειρησιακού σωματείου, προχώρησε η εργοδοσία του ομίλου «Forthnet - NOVA». Οι απολυμένοι εργάζονταν για περισσότερους από 18 μήνες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στον Ταύρο, ως «ενοικιαζόμενοι» από εργολαβική εταιρεία.

Επιπλέον, η εργοδοσία κατέθεσε αγωγή κατά του επιχειρησιακού σωματείου, επειδή δέχεται ως μέλη του όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία δουλεύουν. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους και την απόσυρση της αγωγής κατά του Σωματείου «Forthnet - Netmed».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, την απόλυση εργαζομένου που συμμετείχε στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 12/11 και στις 3/12 από την επιχείρηση «ELVIART», την περασμένη Δευτέρα, καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων. Χαρακτηρίζει την απόλυση τρομοκρατική, απαιτεί να παρθεί πίσω, αλλά και να γίνουν προσλήψεις, καθώς η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει «κόκκινο» για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ