Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΥΠΟΠΤΗ ΤΡΕΛΗ ΑΓΕΛΑΔΑ»
Σφαγιάστηκε αλλά δεν ήταν «τρελή»

Αρνητικό υπήρξε τελικώς το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων της αγελάδας που εισήχθη από την Ολλανδία και εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα του Εβρου, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το θέμα αυτό. Παρά όμως την αρνητική διαπίστωση, ερωτήματα γεννιούνται από τη στάση της κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας που ενώ είχαν ενημερωθεί από τις ολλανδικές αρχές για την ύπαρξη ύποπτου ζώου, εντούτοις, επιχείρησαν να καλύψουν το θέμα.

Βέβαια το ότι το αποτέλεσμα της εργαστηριακής έρευνας, βρέθηκε αρνητικό, σε καμία περίπτωση, δε διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν και άλλα κρούσματα, που απλώς έτυχε να μην έχουν γίνει γνωστά. Και αυτό διότι, όσο διατηρείται το ισχύον καθεστώς «ελέγχων» των εισαγωγών, είναι φυσικό επόμενο να υπάρχει η έντονη ανησυχία των καταναλωτών.

Στο μεταξύ χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Γεωργίας και Υγείας ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος στην αλυσίδα διακίνησης κρεάτων από τα σφαγεία έως την τελική διάθεση. Στις προτάσεις μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι θα πρέπει να ελέγχονται όλα τα ζώα άνω των 24 μηνών και να έχουν τοποθετημένη επισήμανση γέννησης με τη χώρα προέλευσης και το έτος γέννησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ