Τρίτη 29 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αφιερωμένη στη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση, τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και τα διδάγματα από την αντεπανάσταση, ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή 13 Δεκέμβρη στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τίτλος της ήταν «Οκτώβρης του 1917. Κόμμα - Τάξη - Επανάσταση. Μηνύματα της Ιστορίας για το παρόν και το μέλλον». Στο φουαγιέ της αίθουσας Συνεδρίων, πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν συγκέντρωσαν οι δύο εκθέσεις φωτογραφίας και αρχειακού υλικού που λειτουργούσαν στο χώρο:

Η μία ήταν αφιερωμένη στο ρόλο της εργατικής τάξης στους κοινωνικούς, πολιτικούς αγώνες τον 20ό αιώνα στη χώρα μας, με υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ της περιόδου 1870 - 1935 και με θέμα: «Πρώτα βήματα - πρώτες μάχες». Η δεύτερη είχε θέμα την καθοριστική συμβολή των πρωτοπόρων τμημάτων της εργατικής τάξης της Ρωσίας στην επιτυχία της εξέγερσης του Οχτώβρη του 1917 και στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός σύντομου βίντεο, που ετοίμασε η ΤΟ Βιομηχανίας, στο οποίο, με τη δύναμη της εικόνας και με επιβλητική μουσική, παρουσιάστηκαν βασικοί σταθμοί της πορείας των μπολσεβίκων προς την Επανάσταση και την επικράτησή της, ορισμένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αλλά και σκηνές από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, στην οποία η Σοβιετική Ενωση πρωτοστάτησε, δίνοντας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφηγήσεις για το χρονικό της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία, πλαισιωμένες με ποιήματα και επαναστατικά τραγούδια από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ερμηνευμένα από ερασιτέχνες τραγουδιστές και χορωδία. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων, ετοίμασε και παρουσίασε στην εκδήλωση το μουσικό συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ