Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Προετοιμάζονται να βγουν με τα τρακτέρ στα μπλόκα

Κατά τόπους συσκέψεις για την οργάνωση συντονισμένων κινητοποιήσεων οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες

Από τη συμμετοχή των αγροτών στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη (φωτ. από Πρέβεζα)
Από τη συμμετοχή των αγροτών στα απεργιακά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη (φωτ. από Πρέβεζα)
Τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών ετοιμάζονται να βγάλουν στις 7 Γενάρη οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας, προετοιμάζοντας τις συντονισμένες πανελλαδικά κινητοποιήσεις που αποφάσισε για το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στις 6 Δεκέμβρη, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στους ρυθμούς της προετοιμασίας των μπλόκων, κλιμακώνεται η δραστηριότητα Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που παλεύουν με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής. Σ' αυτό το πλαίσιο, σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας, διοργανώνεται κοινή σύσκεψη των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας - Εχιναίων και Πελασγίας, προκειμένου να συζητηθούν και να καταληχθούν κοινές δράσεις, στην προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς στο επίπεδο του νομού.

Σύσκεψη - συγκέντρωση για την οργάνωση του συντονισμένου αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς οργανώνει και ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», τη Δευτέρα 11/1, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της «Βέτλανς» στη Νάουσα. Καλεί όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετέχουν μαζικά, όπως και τους τοπικούς φορείς να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών, τονίζοντας ότι «ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς έχει στόχο την επιβίωσή μας και είναι υπόθεση όλων μας».

Επίσης, σε ανακοίνωσή του, ο Ενωτικός Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανθήλης - Λαμίας καταγγέλλει τη φιέστα που οργάνωσαν οι εκπρόσωποι του λεγόμενου «Παμφθιωτικού Συντονιστικού» των αγροτών, «για να ζητιανέψουν την "κατανόηση" από φορείς της Περιφέρειας και βουλευτές που τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει και δεν έχουν καταργήσει τους νόμους που μας επιβλήθηκαν μέσω των μνημονίων και μας εξαθλιώνουν. Στόχος της φιέστας να μας δημιουργήσουν απογοήτευση, ψεύτικες ελπίδες και στάση αναμονής.

Συνδιοργανωτής της φιέστας ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που υλοποιεί τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ και δε διεκδικεί ούτε ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε βασικά έργα υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά...) που θα έλυναν χρόνια προβλήματά μας.

Ολοι μαζί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η ΕΕ, που συνδιαμόρφωσε τα μνημόνια, καρατόμησε τις ενισχύσεις μέσω ΚΑΠ, που πέταξε χιλιάδες μικροκτηνοτρόφους εκτός εξισωτικών αποζημιώσεων, που ζητάει να επιστρέψουμε τις αποζημιώσεις που κατακτήσαμε το 2009, που με τις επιλογές της έχουν πεταχτεί εκτός γεωργίας ένα εκατομμύριο από εμάς από την εποχή που ενταχθήκαμε στην ΕΟΚ, είναι το "μάννα εξ ουρανού" για την αγροτιά με τα διάφορα προγράμματά της.

Για ποιους αγρότες "νοιάζονται" τελικά; Για εμάς τους μικρομεσαίους, που θέλουμε 99 ευρώ για να βάλουμε στην άκρη 100, ώστε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα; Οχι. Γι' αυτό, το μόνο που ζήτησαν με αοριστίες, είναι μέτρα για να γίνουνε πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες και για την προστασία τους από τις εισαγωγές. Εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν είμαστε ούτε έμποροι ούτε εξαγωγείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ