Πέμπτη 31 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πήραν πίσω τις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ

Τις 17 απολύσεις εργαζομένων σε εργολάβους πήρε πίσω χτες η ΛΑΡΚΟ. Σε ανακοίνωσή του, το κλαδικό Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας χαιρετίζει την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι εργαζόμενοι, παίρνοντας αποφάσεις να απαντήσουν στις απολύσεις με στάσεις εργασίας.

«Η "δοκιμή" που έκανε η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ με την κυβέρνηση δεν τους βγήκε, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων της επιχείρησης και υποχώρησαν. Πήραν πίσω τις απολύσεις», σημειώνει το κλαδικό Συνδικάτο. Μετά από αυτήν τη θετική εξέλιξη, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα στάση εργασίας αναστέλλεται. Αντίστοιχα, η Γενική Συνέλευση που θα γινόταν σήμερα, αναβάλλεται για άλλη ημερομηνία μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη.

Παράλληλα, το Συνδικάτο πρόκειται να επιδιώξει εκ νέου συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να θέσει μια σειρά αιτήματα. Μεταξύ αυτών και το αίτημα για κατάργηση των εργολαβιών και απορρόφηση όλων των εργαζομένων από τη ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Υπενθυμίζουμε πως οι 17 εργαζόμενοι που βρέθηκαν υπό απόλυση εργάζονται στον τομέα της συντήρησης, ο οποίος έχει ιδιαίτερη σημασία σε ένα χώρο εργασίας με συχνά και σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρά εργατικά «ατυχήματα», όπως η ΛΑΡΚΟ. Στην πρόκληση των «ατυχημάτων» αυτών, η κακή συντήρηση, λόγω ελλείψεων σε προσωπικό, παίζει το δικό της ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ