Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στερνό «αντίο» στη Μαρία - Λουίζα Κατημερτζή

Πλήθος Καισαριανιώτες, συναγωνιστές, γνωστοί, φίλοι, συγγενείς συνόδεψαν χτες στην τελευταία της κατοικία τη Μαρία - Λουίζα Κατημερτζή, σύζυγο του δημάρχου Καισαριανής Γιώργου Κατημερτζή, που έφυγε τόσο απροσδόκητα. Ηταν 6 το απόγευμα που από το Νεκροταφείο της Καισαριανής είπαν το τελευταίο «χαίρε» στη δική τους Μαρία - Λουίζα συμπαραστεκόμενοι, ταυτόχρονα, στο βαρύ πόνο του δημάρχου τους που έχασε τη συντρόφισσα της ζωής και του αγώνα.

Με το μέγα πλήθος του κόσμου της Καισαριανής που κατέκλυσε το χώρο μπροστά στην εκκλησία, ήταν εκεί για να στείλει το στερνό αντίο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, ενώ ο πρόεδρός του Νίκος Σάμιος εκφώνησε τον επικήδειο και παρηγορητικά λόγια απηύθυνε ο Μητροπολίτης Καισαριανής - Βύρωνα - Υμηττού Δανιήλ. Επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ Σπύρος Χαλβατζής και Δημήτρης Ζάχαρης, γραμματέας της ΚΟΑ. Παρόντες ήταν διοικητικά συμβούλια και εκπρόσωποι όλων, σχεδόν, των μαζικών φορέων της Καισαριανής, ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής, ο δήμαρχος Βύρωνα Ν. Ρογκάκος και άλλοι παράγοντες. Πάρα πολλά ήταν και τα στεφάνια, ανάμεσά τους και αυτά των Κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ.

  • Ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός, αντί για στεφάνι, στη μνήμη της Μαρίας - Λουίζας Κατημερτζή προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δραχμές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ