Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ποδαρικό με απρόοπτα και χωρίς εκπλήξεις

Διεύρυνε το σερί των νικών του ο Ολυμπιακός περνώντας νικηφόρα και από τη Ν. Σμύρνη

Eurokinissi

Διεύρυνε το σερί των νικών του ο Ολυμπιακός περνώντας νικηφόρα και από τη Ν. Σμύρνη
Με απρόοπτα έκανε... ποδαρικό για τη νέα χρονιά αλλά και πρεμιέρα στο β' γύρο το πρωτάθλημα της Super League αφού από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής δύο παιχνίδια δεν διεξάχθηκαν λόγω καιρικών συνθηκών. Το... χορό των αναβολών άνοιξε αρχικά το Σάββατο το μεσημέρι η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στην ακριτική πόλη, ενώ αργότερα ακολούθησε αυτή για τον αγώνα Λεβαδειακού - Ατρομήτου λόγω της βροχής και των εντατικών ανέμων. Για το πότε θα διεξαχθούν θα αποφασίσει η Super League, με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Γενάρη αφού η διεξαγωγή της φάσης των «16» στο Κύπελλο το επόμενο τριήμερο δεν επέτρεψε να γίνουν χτες οι αγώνες (όπως ορίζει ο κανονισμός).

Κατά τ' άλλα, στα παιχνίδια που έγιναν δεν υπήρξαν εκπλήξεις, με τα φαβορί των αναμετρήσεων να κάνουν το... καλό ποδαρικό. Στα παιχνίδια που ξεχωρίζουν είναι αυτό στο «Απ. Νικολαΐδης», όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού με 4-2 μετά από συγκλονιστική εξέλιξη και αφού χρειάστηκε να κάνει 2 φορές ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 2' (Βιγιαφάνες) αλλά οι γηπεδούχοι με τους Αμπέντ (6') και Πέτριτς (11') ανέτρεψαν το σκορ και οι Αγρινιώτες απάντησαν ξανά στο 16' (Μαρκόφσκι) ισοφαρίζοντας. Οι δύο σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν τελικά αυτοί που χάρισαν τη νίκη στους «πράσινους» αφού ξαναβρήκαν δίχτυα στην επανάληψη (Πέτριτς 52', Αμπέντ 90'+).

Ο Ολυμπιακός, συνεχίζοντας με τη φόρα του α' γύρου, πέρασε νικηφόρα από τη Ν. Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-1 διευρύνοντας το απόλυτο ρεκόρ στις νίκες (16 σε ισάριθμα παιχνίδια). Οι ερυθρόλευκοι μετά από ένα μέτριο α' μέρος ανέβασαν ρυθμούς στο β' - καταλυτική η είσοδος του Πάρντο - και πήραν τη νίκη με τα γκολ των Ντομίνγκεζ (56'), Πάρντο (73'), Ιντέγε (80'). Για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ρισβάνης (63').

Πετυχημένο ήταν το ξεκίνημα της χρονιάς και για την ΑΕΚ, που χάρη στην εύκολη εκτός έδρας επικράτηση επί του Πλατανιά με 3-0 πέρασε στη 2η θέση. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπαρμπόσα (26', 31'), Τζεμπούρ (81').

Σημαντική νίκη πέτυχε και ο ΠΑΣ Γιάννινα επί της Βέροιας με 2-0 και ανέβηκε στην 8η θέση. Εντός της πρώτης πεντάδας βρέθηκε ο Αστέρας Τρίπολης μετά την εύκολη επικράτηση επί του Πανθρακικού με 4-0. Το πρώτο χατ-τρικ σε επίπεδο Super League μετά από 15 χρόνια σημείωσε ο Ηρακλής με το 3-0 επί της ουραγού Καλλονής.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 48, ΑΕΚ 30, Παναθηναϊκός 28, ΠΑΟΚ (15 αγ.) 26, Αστέρας Τρίπολης 24, Πανιώνιος 23, Λεβαδειακός (15 αγ.) 22, ΠΑΣ Γιάννινα 21, Ηρακλής 21, Πλατανιάς 18, Βέροια 18, Ξάνθη (15 αγ.) 17, Παναιτωλικός 16, Ατρόμητος (15 αγ.) 16, Πανθρακικός 11, Καλλονή 7.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ