Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε οριακή κατάσταση ο ΓΟΕΒ Ορεστιάδας

Σε κρίσιμη κατάσταση έχει περιέλθει ένας από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας, ο ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, που έχει στην ευθύνη του την άρδευση και αποστράγγιση 350.000 στρεμμάτων στο Βόρειο Εβρο με 17.000 μέλη - χρήστες και 650 αντλιοστάσια - γεωτρήσεις. Το θέμα αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ. Οπως αναφέρει, τα πιο σημαντικά προβλήματα του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας είναι:

  • Το κόστος της αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών που προκαλούνται κάθε χρόνο από τις πλημμύρες στις υποδομές του Οργανισμού.
  • Η ληστρική πολιτική της ΔΕΗ, που μόνο τα τελευταία χρόνια της κρίσης αύξησε την τιμή του ρεύματος κατά 80%.
  • Η μεγάλη μείωση των πελατών - χρηστών, που κάτω από το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΚΑΠ εγκαταλείπουν τα χωράφια τους. Σήμερα, αρδεύονται μόνο το 35% των στρεμμάτων.
  • Η πολύ μεγάλη μείωση του προσωπικού, ως αποτέλεσμα των «μνημονιακών» απαγορεύσεων περί προσλήψεων. Πριν από την κρίση, στον Οργανισμό εργάζονταν 16 τεχνικοί (ηλεκτρολόγοι, χειριστές, μηχανοτεχνικοί κ.ά.), ενώ σήμερα έμειναν μόλις 3 για τη λειτουργία και συντήρηση των υποδομών ενός δικτύου 2.000 χιλιομέτρων.

Η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες του Εβρου να πάρουν την υπόθεση σωτηρίας του ΓΟΕΒ στα χέρια τους και να διεκδικήσουν γενναία χρηματοδότηση του Οργανισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη στελέχωσή του με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ