Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νοθεία χωρίς τέλος στις εκλογές των Πλοιάρχων

Συνεχίζεται και μετά το τέλος των αρχαιρεσιών το όργιο αυθαιρεσίας στην Πανελλήνια Ενωση Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ). Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (ΔΑΕΠ), αν και οι εκλογές ολοκληρώθηκαν στις 30 Δεκέμβρη, η εφορευτική επιτροπή, που ελέγχεται πλήρως από τη Διοίκηση της Ενωσης, αρνείται να γνωστοποιήσει στον εκπρόσωπο της ΔΑΕΠ τον αριθμό των ψηφισάντων, παρά τα έγγραφα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την παράταξη!

«Τι περιμένει η εφορευτική επιτροπή να γεννήσει η κάλπη και δε δίνει το τελικό νούμερο ψηφισάντων για αύξηση αντιπροσώπων στην ΠΝΟ και μέσω αυτής στη ΓΣΕΕ;», σχολιάζει η ΔΑΕΠ, που με σειρά ανακοινώσεων έχει αναδείξει τις πρακτικές νοθείας στις αρχαιρεσίες της ΠΕΠΕΝ.

Την ίδια τακτική ακολούθησε η εφορευτική επιτροπή καθ' όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών. Υπενθυμίζουμε πως εκπρόσωποι της ΔΑΕΠ είχαν προχωρήσει σε καταγγελία στην πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοδικείου Πειραιά, την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, για το γεγονός ότι, κατά παράβαση του καταστατικού, η Εφορευτική Επιτροπή δεν επέτρεπε στους υποψηφίους της να παρίστανται στην εκλογική διαδικασία, αρνούνταν να τους ενημερώσει για την πρόοδο της ψηφοφορίας και τον αριθμό όσων είχαν ψηφίσει αυτοπροσώπως και με επιστολή.

Στη νέα ανακοίνωσή της, η ΔΑΕΠ επισημαίνει: «Στόχος των μεθοδεύσεων αυτών είναι να αποκλειστούν τα μέλη της ΔΑΕΠ, να χειραγωγηθεί η εκλογική βούληση των συναδέλφων, ώστε να μη χάσουν οι εφοπλιστές το κεκτημένο τους: Μια ΠΕΠΕΝ ταγμένη στα συμφέροντά τους, μακριά και ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματα των πλοιάρχων, των ναυτεργατών. Αυτή η πρόκληση δε θα περάσει έτσι. Η ΔΑΕΠ θα οργανώσει τις δυνάμεις της ενάντια σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ