Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROCUP
Φύσηξε... βαρδΑΡΗΣ

Με τον Αρη να πραγματοποιεί ιδανικό ξεκίνημα και τον ΠΑΟΚ να υποκύπτει τελικά στην αγωνιστική ανωτερότητα της αντιπάλου του, πραγματοποιήθηκε για τις δύο ελληνικές ομάδες η πρεμιέρα στο Last 32 του Εurocup.

Οι «κιτρινόμαυροι» για τον όμιλό τους, αγωνιζόμενοι στην έδρα τους κόντρα στη Νεπτούνας, δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν με 84-58 κάνοντας ιδανικό ποδαρικό και δείχνοντας με το «καλημέρα» τη δυναμική τους. Ο Αρης ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα όταν και προηγήθηκε με 25-5 στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια με 31-9 στο 15' αφήνοντας μάλιστα ...άποντους τους αντιπάλους του. Η επιθετική έξαρση των γηπεδούχων και παράλληλα η καλή άμυνα συνεχίστηκαν στην επανάληψη με αποτέλεσμα το ματς να κυλήσει με την ίδια εικόνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γουάιτ (19 π.). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αλμπα Βερολίνου επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 83-67. Η βαθμολογία: Αρης 2, Αλμπα 2, Αρμάνι 1, Νεπτούνας 1.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη μοναδική αήττητη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, Βαλένθια (25 νίκες σε Ισπανία, Ευρώπη), άντεξε για ένα ημίχρονο μέχρι τελικά να ηττηθεί με 78-62. Οι «ασπρόμαυροι» αν και στο πρώτο μέρος είχαν αξιόλογη παρουσία, με πίεση στην άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση, που τους κρατούσαν κοντά στο σκορ (19-17, 26-21, 34-29), στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν με το ίδιο τέμπο. Η Βαλένθια έκλεισε την άμυνά της, κυριάρχησε στα ριμπάουντ ενώ επιθετικά βρίσκοντας λύσεις από τα κοντινά σουτ πάτησε... γκάζι μετατρέποντας το 34-29 του ημιχρόνου σε 51-35 στα μισά της τρίτης περιόδου, βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη. Στο άλλο ματς η γερμανική Ολντεμπουργκ πήρε σπουδαίο διπλό στη Γαλλία επικρατώντας της Λιμόζ με 87-78. Η βαθμολογία: Βαλένθια 2, Ολντεμπουργκ 2, Λιμόζ 1, ΠΑΟΚ 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ