Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - IAAF
Πλήρωσαν το... ρωσικό ντόπινγκ

Το... μάρμαρο για την ανάμειξή τους στο τεράστιο σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορούσε το ρωσικό στίβο και βγήκε πρόσφατα στη δημοσιότητα πλήρωσαν μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (ΙΑΑF). Οπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας επέβαλε πενταετή απαγόρευση ενασχόλησης με τον στίβο στον δρ. Γκάμπριελ Ντολέ, που αντιμετώπιζε κατηγορίες για δωροδοκία 200.000 ευρώ για να καλύψει δείγματα Ρώσων αθλητών που είχαν κάνει χρήση αναβολικών.

Από κει και πέρα διά βίου αποκλεισμός επιβλήθηκε στον Πάπα Μασάτα Ντιάκ, γιο του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Λαμίν Ντιάκ, που κατείχε θέση συμβούλου στην ΙΑΑF, ενώ με την ίδια ποινή τιμωρήθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου και ταμίας της IAAF, Βαλεντίν Μπαλαχνίτσεβ, και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας για τις μεγάλες αποστάσεις, Αλεξέι Μελνίκοβ.

Το σκάνδαλο αφορμή για ...ξεκαθαρίσματα

Σημειώνεται πως η αποκάλυψη του σκανδάλου από την αρμόδια επιτροπή της ΙΑΑF, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ Ντικ Πάουντ, πριν από δύο μήνες, αποτέλεσε και την αφορμή για έρευνες σε παράγοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με την κατηγορία του παράνομου χρηματισμού προκειμένου να κάνουν τα στραβά μάτια. Ωστόσο, από την άλλη, ήταν και η αφορμή για τη νέα διοίκηση της ΙAAF, υπό τον Βρετανό πρώην δρομέα μεσαίων αποστάσεων Σεμπάστιαν Κόε, να ξεκινήσει τη διαδικασία κάθαρσης που είχε υποσχεθεί προεκλογικά προκειμένου να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να προλάβει την περαιτέρω απαξίωση του ...προϊόντος. Κάτι για το οποίο μάλιστα πίεζαν και οι πολυεθνικές - χορηγοί που συνεργάζονταν με την ΙAAF.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ