Σάββατο 9 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Προβάλλει συστηματικά αξιώσεις του κεφαλαίου

Με βασικό στόχο να προβάλλουν αξιώσεις του κεφαλαίου για ακόμα πιο «ελκυστική» και «ανταγωνιστική» φορολογία υπέρ του, με νέες απαλλαγές και επιδοτήσεις, αλλά και «συμμάζεμα» του αστικού κράτους ώστε να «απελευθερωθούν» νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για τα συσσωρευμένα κεφάλαια (κάτι για το οποίο σκίζεται και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), στο Ποτάμι προχωρούν σήμερα σε εκδήλωση με θέμα «Κόβουμε σπατάλες - Κόβουμε φόρους».

Στην εκδήλωση προγραμματίζεται να μιλήσει και ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, τιτλοφορώντας την εισήγησή του «Οι επτά κινήσεις για να νικήσουμε το πελατειακό κομματικό κράτος».

Εχει προηγηθεί διανομή από το Ποτάμι ενός ερωτηματολογίου προς κάθε ενδιαφερόμενο, ενδεικτικό τού τι προπαγανδίζουν και σε όφελος ποιανού. Π.χ. «Πόσο κοστίζει η γραφειοκρατία στην ελληνική οικονομία κάθε χρόνο;», «Τι ποσοστό του κέρδους ενός ελεύθερου επαγγελματία πηγαίνει στο κράτος (φόροι και εισφορές);», «Εστω ότι έχετε μια εμπορική διαφορά με κάποιον. Σε πόσο καιρό θα λυθεί αν πάτε στα δικαστήρια;», «Πόσα κτίρια μισθώνουν τα 15 υπουργεία στην Αττική;», «Πόσοι είναι οι φορείς τους Δημοσίου που αρνούνται να απογραφούν;», «Ο τελευταίος νόμος για το Ασφαλιστικό ψηφίστηκε το 2010. Πόσες φορές έχει αλλάξει από τότε;», «Τον Σεπτέμβριο απασχολούνταν στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων 957 σύμβουλοι - μετακλητοί υπάλληλοι. Πόσοι απασχολούνται σήμερα;», «Αν μειώσουμε τη γραφειοκρατία κατά 25%, πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στον ιδιωτικό τομέα;», «Τι ποσό δαπανά ετησίως το ελληνικό κράτος για ταχυδρομικά έξοδα;», «Πόσοι φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου ασχολούνται με θέματα αγροτικής ανάπτυξης;».

Ολα προς δημιουργία κλίματος για νέες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εξασφάλιση «σταθερού περιβάλλοντος» για τη δραστηριότητά του, προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του, με παράλληλο «κουκούλωμα» του ταξικού χαρακτήρα της αντιλαϊκής φοροληστείας, η οποία αποδίδεται... στις «σπατάλες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ