Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κορυφώνεται η ένταση

Το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟ, από το αποτέλεσμα του οποίου θα κριθούν πολλά, δεσπόζει στη 16η αγωνιστική της Α1

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη των πρωτοπόρων ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί αύριο στο ΟΑΚΑ. Ενα παιχνίδι κρίσιμο και για τους δυο αντιπάλους, αφού η νίκη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Και αυτό γιατί ουσιαστικά σε αυτόν τον αγώνα παίζονται παράλληλα η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, το αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ, η διαφορά της πρώτης αναμέτρησης και βέβαια η σχέση του Ιβκοβιτς με τον Ομπράντοβιτς.

Εκτός όμως της «μονομαχίας» του ΟΑΚΑ υπάρχει και έτερο ντέρμπι, αφού ο Αρης στο Αλεξάνδρειο υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα επίσης με σημαντικό ενδιαφέρον και πολλές ιδιαιτερότητες. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι φαβορί αλλά μέσα στο γεμάτο, όπως αναμένεται, Αλεξάνδρειο, γίνονται τα πάντα. Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, το Μαρούσι, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που καλείται να ξεπεράσει την άσχημη ψυχολογία του από την «ευρω-ήττα». Αξιοπρόσεκτα δεν είναι βέβαια μόνο τα παιχνίδια που αφορούν στην κορυφή, αλλά και ορισμένα με ομάδες που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας. Τέτοια είναι η αναμέτρηση όπου το Περιστέρι υποδέχεται τον Ηρακλή. Μια από τις πολλά υποσχόμενες κόντρες... Οι γηπεδούχοι παρά τον αποκλεισμό τους στο Κύπελλο Κόρατς δείχνουν να είναι σε αγωνιστική άνοδο, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Από την άλλη ο «γηραιός» θα έχει στη διάθεσή του, μετά από τρεις αγώνες, τον Μπακ Τζόνσον που αποτελεί «βαρόμετρο» για την απόδοση της ομάδας. Η Νήαρ Ηστ υποδέχεται το Ηράκλειο σε έναν αμφίρροπο αγώνα, ενώ ο Πανιώνιος, που έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες, θα προσπαθήσει να πετύχει την Πέμπτη με αντίπαλο τον Εσπερο, ο οποίος προέρχεται από μια σημαντική νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Στο κλειστό της Δάφνης, η τοπική ομάδα υποδέχεται το Σπόρτιγκ σε μία από τις πιο καθοριστικές κόντρες για την παραμονή. Το πρόγραμμα: Σάββατο (18.00 Καισαριανή) Νήαρ Ηστ - Ηράκλειο, (18.00 Περιστέρι) Περιστέρι - Ηρακλής,(18.00 Ν. Σμύρνη) Πανιώνιος - Εσπερος, (18.00 Δάφνη) Δάφνη - Σπόρτιγκ, (19.00 Μαρούσι ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Μαρούσι - ΠΑΟΚ. Κυριακή: (18.00 Αλεξάνδρειο) Αρης -Ολυμπιακός, (19.15 ΟΑΚΑ, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ - Παναθηναϊκός.

  • Το ντέρμπι του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με τον Μίλωνα «κλέβει» την παράσταση στην 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2. Οι πρωτοπόροι Απόλλωνας Πατρών και Μακεδονικός μπορεί να δοκιμάζονται εκτός έδρας, έχουν όμως, θεωρητικά, εύκολο πρόγραμμα αφού αντιμετωπίζουν τους ουραγούς Αρίωνα και Πειραϊκό αντίστοιχα. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας - Μίλωνας, ΜΕΝΤ - ΚΑΟ Δράμας, Παπάγου - Ιωνικός Νικαίας, Πειραϊκός - Μακεδονικός, Αρίωνας - Απόλλων Πατρών, Φίλιππος - Παλαιό Φάληρο, Λάρισα - Ολύμπια Λάρισας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ