Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το «Ιντερνετ» της ειρήνης...

Από τις εργασίες του Συνεδρίου του Παγκισμίου Κινήματος Ειρήνης που έγινε στην Αθήνα πέρυσι τον Μάιο
Από τις εργασίες του Συνεδρίου του Παγκισμίου Κινήματος Ειρήνης που έγινε στην Αθήνα πέρυσι τον Μάιο
Στην παραπληροφόρηση και την κατευθυνόμενη πληροφόρηση των εκπροσώπων της «Νέας Τάξης Πραγμάτων» και των φερεφώνων της, το Παγκόσμιο Φιλειρηνικό και Αντιιμπεριαλιστικό Κίνημα αντιτάσσει τη δική του ενημέρωση. Η πρόσφατη δημιουργία κόμβου στο Ιντερνετ από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), που όπως είναι γνωστό από πέρσι το Μάη έχει την έδρα του στην Αθήνα, φιλοδοξεί να γίνει η «φωνή» των λαών. Το βήμα μέσα από το οποίο τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα σε όλο τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν τις θέσεις, τις δραστηριότητες, αλλά και να μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους.

Εκεί, στο μικρό «στρατηγείο» της ειρήνης, στην πλατεία Συντάγματος, έχει στηθεί ο κόμβος του ΠΣΕ. Σ' αυτό το μικρό χώρο, στον οποίο «φιλοξενούνται» τα γραφεία του ΠΣΕ, κάθε μέρα δεκάδες μηνύματα έρχονται απ' όλες τις ηπείρους του κόσμου. Μηνύματα ειρήνης, ελπίδας και προοπτικής. Από την Ασία, την Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, ακόμα και τη μακρινή Ωκεανία μέλη και εκπρόσωποι φιλειρηνικών κινημάτων στέλνουν τα δικά τους μηνύματα. Την ανακοίνωσή τους, την εκδήλωση που προγραμματίζουν να κάνουν, την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους, τις μικρές και μεγάλες δραστηριότητές τους τις καταθέτουν μέσα στις «σελίδες» του κόμβου. Παίρνουν και δίνουν μηνύματα, παίρνουν και δίνουν ελπίδα... Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι μόνοι τους. Ξέρουν ότι σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα ισχυρό και δυναμικό κίνημα «ξεπηδά». Ενα κίνημα που δηλώνει αποφασισμένο να βάλει φραγμό στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να ανατρέψει τη βαρβαρότητα της «νέας τάξης»...

«Στην παραπληροφόρηση του ιμπεριαλισμού πρέπει να απαντήσουμε με τη δική μας ενημέρωση», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου του ΠΣΕ Κουβανού Ορλάντο Φουντόρα, στην τελευταία συνεδρίαση της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου. Μια άποψη που έτυχε της «θερμής» αποδοχής από όλα τα μέλη της Γραμματείας. Μια πρόταση που δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν στο πολύ άμεσο μέλλον.

Ο Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ Θ. Παφίλης μας παρουσίασε τους σκοπούς και τις επιδιώξεις αυτής της πραγματικά μεγάλης προσπάθειας. Στόχος μας, μας είπε με ιδιαίτερη έμφαση ο Θ. Παφίλης, είναι να πετύχουμε τον καλύτερο συντονισμό του παγκόσμιου φιλειρηνικού κινήματος. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε και μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρει η καινούρια τεχνολογία. «Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνονται τα κινήματα σε όλο τον πλανήτη για τις τρέχουσες εξελίξεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν στα "χέρια" τους τις αποφάσεις και τα επίσημα κείμενα Παγκόσμιου Συμβουλίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δίνεις τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των κινημάτων να έχουν άμεση επαφή με έδρα του Συμβουλίου». Δεν πρέπει να παραβλέπουμε, υπογράμμισε ο ίδιος, ότι σε «καθημερινή βάση βομβαρδιζόμαστε σε "τυποποιημένη" και σε πολλές των περιπτώσεων με διαστρεβλωμένη πληροφόρηση, η οποία εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα προβάλλονται μόνα όσα πρέπει να... προβληθούν και πολλές φορές αποσιωπούνται γεγονότα, που η προβολή τους θα δημιουργήσει πρόβλημα στα σχέδια της «νέας τάξης».

Μιλήσαμε με την Ελένη Μαρούκα, που είναι υπεύθυνη για την ιστοσελίδα του ΠΣΕ, και της ζητήσαμε να μας μεταφέρει την εμπειρία της και τις πρώτες της εντυπώσεις από τη συγκεκριμένη προσπάθεια. «Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Ηταν πάνω από τις αρχικές μας προβλέψεις και πιστεύουμε ότι όταν οι σελίδες του κόμβου αποκτήσουν περισσότερα θέματα, ο αριθμός των επισκέψεων θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό», τόνισε η Ελ. Μαρούκα. Ελπίζουμε σ' αυτή την προσπάθεια να ανταποκριθούν όλα τα κινήματα ειρήνης, κατέληξε η ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ