Σάββατο 16 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Σύμμαχος όποιου σπρώξει «μεταρρυθμίσεις»

«Θα είμαι σύμμαχος σε κάθε έναν που προωθεί μια σοβαρή μεταρρυθμιστική ατζέντα» δήλωσε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus FM» σενάρια περί νέων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Επιβεβαιώνοντας την εικόνα ότι ο Στ. Θεοδωράκης κάνει ανοίγματα προς τη νέα ηγεσία της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να ανακτήσει για το κόμμα του μια πιο αναβαθμισμένη θέση στα ενδοαστικά κομπρεμί, για ταχεία προώθηση μιας σειράς καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εκλογή του Μητσοτάκη αξίζει μεν ένα μπράβο, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει τη ΝΔ, ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στην αλλαγή της χώρας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα: Πώς τα κόμματα εξουσίας τα οποία βαρύνονται με πολλά εγκλήματα θα αλλάξουν ρότα και θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πατρίδας» ανέφερε, εννοώντας την αναθέρμανση της οικονομίας του κεφαλαίου.

Εσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι τουλάχιστον ο ίδιος δε θέλει απορρόφηση του κόμματός του από κάποιον άλλο σχηματισμό, τουλάχιστον προσώρας: «Εμείς δεν αναζητούμε πολιτική στέγη, δεν αναζητούμε πολιτική ομπρέλα, έχουμε το Κίνημα. Πρέπει να ανταποκριθούμε στους ανθρώπους που πίστεψαν στο Ποτάμι. Οποιαδήποτε κουβέντα με οποιονδήποτε πολιτικό χώρο έχει να κάνει με τις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε. Και ακόμα: «Δεν έχουμε σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια για την ανασύνταξη των παλιών σχημάτων».

Βέβαια, ακούγονται διάφορα για... φυγόκεντρες τάσεις ή διαφορετικές «προσεγγίσεις» άλλων στελεχών, που βλέπουν το Ποτάμι να σβήνει εκλογικά και δημοσκοπικά. Π.χ. διαχέονται πληροφορίες ότι ο Σπ. Λυκούδης και άλλοι που στοιχίζονται γύρω του, όπως η Αθ. Δρέττα, έχουν την άποψη ότι το Ποτάμι θα έπρεπε να πάρει μέρος στη συζήτηση περί ενός νέου φορέα έκφρασης τής πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας, με σημαία τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και τον ευρωενωσιακό προσανατολισμό της χώρας.

Ως προς αυτά, πάντως, από τα κεντρικά του κόμματος δίνεται μια απάντηση ότι «φλερτ Θεοδωράκη με Μητσοτάκη και τριβές στο Ποτάμι δεν προκύπτουν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ