Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αναδιοργάνωση» στα νοτιοανατολικά και κάλεσμα στους επενδυτές

ΑΓΚΥΡΑ.--

Οι «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις του στρατού στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας θα συνοδευτούν από τη δημιουργία μιας «νέας δομής ασφαλείας», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, εξηγώντας ότι «δε θα είναι όπως οι παλιές επιχειρήσεις, με αποχώρηση έπειτα από την εκκαθάριση δρόμων. Θα υπάρξει μια πιο τακτική παρουσία ασφαλείας». «Ο στόχος είναι να κτίσουμε μια δημόσια τάξη... στην οποία καμία παράνομη δομή δε θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο οποιωνδήποτε δρόμων» συνέχισε ο ίδιος, καθώς φαίνεται ότι η σημερινή τουρκική κυβέρνηση μελετά ποια «φόρμουλα» θα της επιτρέψει να επιδρά καλύτερα στις ισορροπίες, εκεί όπου το ΡΚΚ διατηρεί επιρροή και λαϊκό έρεισμα.

Ξεκαθαρίζοντας ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί, η Αγκυρα διαμηνύει την ίδια στιγμή ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για μια νέα «διαδικασία εθνικής ενότητας και αδελφοσύνης». Μεταξύ άλλων, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι σχεδιάζεται και μεταφορά των διοικητικών κέντρων σε επαρχίες όπως οι Σιρνάκ και Χακάι.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που έκανε στη Βρετανία πριν μεταβεί στο Νταβός για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο Νταβούτογλου απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να προτιμήσουν τη χώρα του ως «ασφαλέστερο προορισμό» για μπίζνες, έχοντας στο στόχαστρο τους αναδυόμενους ανταγωνιστές (π.χ. Ιράν) και ανακατατάξεις που επιδρούν στην προσπάθεια της Αγκυρας να διασφαλίσει ισχυρότερο ρόλο στη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ