Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Τρέχει» τον άξονα και με Ιορδανία

Διήμερη επίσκεψη του Π. Καμμένου στο Αμμάν

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία πραγματοποιεί από χτες ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει άλλο ένα τρίγωνο «συνεργασίας», μετά από αυτά με Κύπρο και Αίγυπτο και Κύπρο με Ισραήλ. Στόχος, μάλιστα, είναι σε απώτερη φάση να πάει και σ' ένα «τετράγωνο συνεργασίας» Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ιορδανίας. Αξονες και αντιάξονες, όλοι προς γεωστρατηγική αναβάθμιση του εγχώριου κεφαλαίου, μέσα από κομπρεμί με τις αστικές τάξεις άλλων κρατών της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, η πραγματοποίηση, για πρώτη φορά, τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Ιορδανίας. Ταυτόχρονα, τα αρμόδια επιτελεία σε Ελλάδα και Ιορδανία σχεδιάζουν την επόμενη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα εντός του έτους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Π. Καμμένος συναντήθηκε χτες με τον Ιορδανό πρίγκιπα Φ. Μπιν Αλ Χουσεΐν, τον Ιορδανό πρωθυπουργό και υπουργό Αμυνας, Α. Ενσούρ και τον πρόεδρο της ιορδανικής βουλής, Α. Ταραουνέχ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, συζητήθηκαν «οι τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και οι κίνδυνοι που απορρέουν για την εθνική άμυνα των χωρών».

Ενδεικτική της βούλησης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εμπλέξει τη χώρα και το λαό βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η αναφορά ότι «και οι δυο πλευρές συνέπεσαν στην πεποίθηση ότι οι κίνδυνοι αυτοί δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα, αλλά χρειάζεται πολυμερής περιφερειακή δράση».

Σημειώνεται επίσης ότι «τονίστηκε η ανάγκη, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα γενικότερα να προστρέξουν σε βοήθεια της Ιορδανίας, που αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ανάσχεσης των απειλών», όπως και ότι συζητήθηκαν θέματα αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Ο Π. Καμμένος, εξάλλου, επέδωσε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της ιορδανικής βουλής, εκ μέρους του προέδρου της ελληνικής Βουλής, Ν. Βούτση, προκειμένου να επισκεφτεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, ο Ιορδανός αξιωματούχος «αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα του και εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθουν ελληνικές επιχειρήσεις στην περιοχή».

Ο Π. Καμμένος επισκέφτηκε, επίσης, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων της Ιορδανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ