Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Στα όργανα η πρόταση Γεννηματά

«Ναι» από Γ. Παπανδρέου - «Οχι» από Στ. Θεοδωράκη

Υπό την προεδρία της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (κοινοβουλευτικό σχήμα που συνέπηξαν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιείται σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο της πρότασης που δημοσιοποίησε η Φ. Γεννηματά, το προηγούμενο Σάββατο, για συστράτευση των δυνάμεων του χώρου, ώστε να εμφανιστούν ως ένας τρίτος αστικός πόλος, ικανός και από τη θέση της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης να στηρίξει το στρατηγικό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Πάντως, και χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, αρνητικός απέναντι στην πρόταση Γεννηματά. Οπως είπε, «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών, ένωση στρατών». Πρόσθεσε ότι η Φ. Γεννηματά «δεν έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο για μεταρρυθμίσεις» και ότι ο ίδιος είναι εδώ για να την ακούσει, αλλά ακόμα δεν έχει ακούσει να προσθέτει κάτι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού.

Αντίθετα, θετικός στην πρόταση Γεννηματά εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση του κόμματός του, ΚΙΔΗΣΟ. Υποστήριξε ότι πρέπει «να διαδραματίσουμε ρόλο για την ενότητα του ευρύτερου χώρου με προοδευτικό πρόσημο» και πρόσθεσε ότι το ΚΙΔΗΣΟ θα συμβάλει για μια προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα ισότιμα και χωρίς προαπαιτούμενα.

Στο μεταξύ, αποχώρησε από το Ποτάμι ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Χαρακίδης, ο οποίος σε δήλωσή του ασκεί κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη και την ηγεσία του, γιατί, όπως αναφέρει, «...η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ανοιχτή σε προτάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον επικεφαλής και μία μικρή και κλειστή ομάδα, ακριβώς, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που χρειαζόταν το Ποτάμι και η χώρα. Η ελληνική περιφέρεια, και εγώ ως βουλευτής του ακριτικού νομού της Δράμας, όπου το Ποτάμι έλαβε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (8,4% και 6% αντίστοιχα), νιώθαμε ότι είμαστε εντελώς στο περιθώριο».

Ο Κ. Χαρακίδης σημειώνει ότι πίστεψε πως το Ποτάμι θα έφερνε την ανανέωση στον τόπο, αλλά απέδειξε ότι αδυνατεί να παρέμβει και απέτυχε να καταστεί χρήσιμο στη χώρα και τους πολίτες. Θεωρεί ως επιτακτική και άμεση την ανάγκη για μεγάλη εθνική συνεννόηση, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για μία οικονομία που θα παράγει σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, για μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Από το Ποτάμι δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο. Ωστόσο, στελέχη του υπογράμμισαν ότι ο πρώην βουλευτής, από τον περασμένο Σεπτέμβρη, οπότε δεν εξελέγη, είχε αδρανήσει και δεν συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ