Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Εκλεισε 15 συμφωνίες στην Ινδία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Ενταγμένη στις προσπάθειες του γαλλικού κεφαλαίου να στερεώσει «πατήματα» σε μεγάλες αγορές και δεσμούς με αναδυόμενες οικονομίες είναι η τριήμερη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στην Ινδία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Μάλιστα, ο Γάλλος ηγέτης θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα στις σημερινές εκδηλώσεις για τη Μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Ινδίας.

Ανάμεσα στις συνολικά 15 διμερείς συμφωνίες που η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε χτες ότι υπογράφτηκαν είναι και αυτές που αφορούν: Την πώληση 36 πολεμικών αεροπλάνων «Ραφάλ» στην Ινδία, την κατασκευή 6 νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στην περιοχή Τζαϊπούρ (με τη συμβολή του γαλλικού μονοπωλίου «Αρέβα»), τη δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ της γαλλικής «Αλστομ» και των Ινδικών Σιδηροδρόμων (που έχουν ήδη συμφωνήσει για την κατασκευή 800 ηλεκτρικών μηχανών τα επόμενα 11 χρόνια) κ.τ.λ. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε να υπάρχει γαλλική συμμετοχή στις επόμενες διαστημικές αποστολές που το Νέο Δελχί θα οργανώσει στον Αρη, η συνεργασία για να τεθεί σε λειτουργία ένας τρίτος δορυφόρος παρατήρησης κλιματικών αλλαγών.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές υπέγραψαν «κοινή Δήλωση κατά της τρομοκρατίας», ενώ ειδικό ντοκουμέντο υπογράφτηκε και στο πλαίσιο της «Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας» που καταλήχτηκε ήδη στο περιθώριο της πρόσφατης Παγκόσμιας Διάσκεψης, στρώνοντας το έδαφος για «ηλιακές» μπίζνες και ένταση των μονοπωλιακών επενδύσεων σε δεκάδες χώρες όπου τα περιθώρια συγκέντρωσης κεφαλαίου είναι τεράστια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ