Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Δεκάδες νεκροί από τις χιονοθύελλες

Φονικό ήταν το κύμα ψύχους που σάρωσε το Σαββατοκύριακο τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων (οι περισσότεροι άστεγοι...), κρυοπαγήματα σε δεκάδες άλλους και σοβαρά προβλήματα στις οδικές, σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες εξαιτίας χιονοθύελλας που γέμισε τους δρόμους μεγαλουπόλεων, όπως η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον, με πάνω από μισό μέτρο χιόνι...

Τα σχολεία και τα γραφεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον παρέμειναν κλειστά και χτες, Δευτέρα, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων ακύρωσε τις ψηφοφορίες για το υπόλοιπο της βδομάδας και η Γερουσία μετέθεσε την πρώτη ψηφοφορία της βδομάδας για αύριο Τετάρτη.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ασία, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν σε ασυνήθιστα για την περιοχή επίπεδα και αναδείχτηκε η απουσία μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σύμφωνα με το BBC, μόνο στην Ταϊβάν ξεψύχησαν πάνω από 50 άνθρωποι, κυρίως κάτοικοι απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, στις οποίες αρκετά κτίρια δεν έχουν κεντρική θέρμανση. Ως βασικές αιτίες θανάτου διαπιστώθηκαν η υποθερμία και η ανακοπή. Πέντε ακόμα θάνατοι καταγράφηκαν στην Ιαπωνία. Στη Νότια Κορέα, περίπου 500 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο στο νησί Τζεζού (συχνός τουριστικός προορισμός) με αποτέλεσμα σχεδόν 60.000 τουρίστες να αποκλειστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ