Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αξονες δράσης για το επόμενο διάστημα

Η προσοχή της δράσης το επόμενο διάστημα επικεντρώνεται στα εξής ζητήματα:

  • Ειδική προετοιμασία και ενημέρωση για το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι πεδίο διαρκούς αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Είναι σταθερό μέτωπο πάλης. Η ανάπτυξη αγώνα γι' αυτό το θέμα προϋποθέτει την ενημέρωση του κλάδου, την εξειδίκευση των συνεπειών στον κλάδο, το πλαίσιο των αιτημάτων και την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας, παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις.
  • Ενίσχυση της δράσης των σωματείων με επίκεντρο τις επεξεργασίες για ανεργία, τα ζητήματα της νεολαίας, των σχολών μαθητείας. Το πλαίσιο πάλης που έχει η Ομοσπονδία μπορεί παράλληλα να δημιουργήσει συνθήκες συντονισμού της πάλης με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα από την ανεργία και δραστηριοποιούνται στο χώρο των κατασκευών και σε κλάδους που σχετίζονται με τις κατασκευές. Βοηθάει στην ενίσχυση της αντίληψης για την αναθέρμανση του κλάδου με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.
  • Οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Το ζήτημα της επαναφοράς και υπογραφής της κλαδικής ΣΣΕ στα όρια του 2009 και της επαναφοράς του κατώτερου μισθού της ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ, είναι κομβικής σημασίας για τον κλάδο και γενικότερα.
  • Προετοιμασία του κλάδου για την αντιμετώπιση της φοροκαταιγίδας - των πλειστηριασμών σπιτιών των λαϊκών οικογενειών με όρους μαζικούς, κατά κλάδο, περιοχή και γειτονιά.
  • Ενίσχυση της συμμετοχής και δράσης των σωματείων στις Λαϊκές Επιτροπές.
  • Ενίσχυση της κοινής δράσης με τους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες στις κατασκευές.
  • Οργανωτική ενίσχυση, μαζικοποίηση και ανάπτυξη της Ομοσπονδίας και των σωματείων του κλάδου. Εδώ ξεχωρίζουν τα εξής ζητήματα: α) Η οικοδόμηση γερών κλαδικών συνδικάτων σε περιοχές που μέχρι τώρα υπάρχει αδυναμία, είτε με τη συνένωση σωματείων που τώρα έχουν μια εντελώς τυπική λειτουργία, είτε με τη δημιουργία νέων, όπου χρειάζεται. β) Το ανέβασμα του βαθμού οργάνωσης στους μεγάλους χώρους δουλειάς με δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Εργοταξιακών Επιτροπών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ