Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Νέες πρωτοβουλίες μπροστά στην απεργία

Κεντρικό αίτημα να αποσυρθεί το σχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό

Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας
Από παλιότερη κινητοποίηση των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας
Με νέες πρωτοβουλίες εμπλουτίζεται το πρόγραμμα δράσης σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος μπροστά στην απεργία στις 4 του Φλεβάρη. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται τα εξής:

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., η Επιτροπή Ανέργων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αιχμή την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Καλεί τους ανέργους του κλάδου να διεκδικήσουν: Πλήρη Ασφάλιση για όσο διάστημα βρίσκονται στην ανεργία. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας. Απολυμένοι εργαζόμενοι από τις αποθήκες της επιχείρησης «Διακίνηση» και το «Μαρινόπουλο», αλλά και εργαζόμενοι από την εταιρεία «Αφοί Κωνσταντακάτου», που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ

«Το έκτρωμα της κυβέρνησης δεν βελτιώνεται. Τώρα να αποσυρθεί». Με αυτό το αίτημα οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, αύριο, Παρασκευή. Οι οδηγοί ΤΑΞΙ θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας, και στη συνέχεια θα φτάσουν με πορεία με τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο Εργασίας.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Στην Πάτρα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ καλούν σε κινητοποίηση, αύριο, Παρασκευή, στις 10.30 π.μ., στο ΙΚΑ του Αγ. Αλέξη. Καλούν τους συνταξιούχους να απαιτήσουν να μην φτάσει το έγκλημα στη Βουλή, ο νόμος - έκτρωμα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ

Σε καταλήψεις των δημαρχείων της χώρας προχωρούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στους δήμους από τις 10 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι με ζήτημα αιχμής το Ασφαλιστικό. Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την ουσιαστική ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Παράλληλα, στόχος είναι και η ενημέρωση των συναδέλφων τους από άλλους κλάδους, που προσέρχονται ως δημότες στις υπηρεσίες των δήμων, στην κατεύθυνση συντονισμού της δράσης.

Αλλες δραστηριότητες

-- Η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση για το Ασφαλιστικό σήμερα, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Στέκι της (Αρτέμιδος 8, παλιό τέρμα), ενώ την Τρίτη, 2 Φλεβάρη, προχωρά σε κινητοποίηση - πικετοφορία στις 7 μ.μ., στο άγαλμα της Αντίστασης.

-- Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί το σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία την Παρασκευή, στις 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στον 6ο όροφο. Θα γίνει απολογισμός - προγραμματισμός δράσης καθώς και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες.

-- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ν. Αττικής καλούν σε σύσκεψη τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου την Κυριακή 31/1, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β και Μάρνη), με θέμα συζήτησης τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

-- Σε Γενική Συνέλευση προχωρά η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων την Κυριακή 31/1, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

-- Η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Υγειονομικών και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, τους μισθωτούς γιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό την Κυριακή 31/1 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ