Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίδραση ΗΠΑ για τις δηλώσεις Καμμένου - Γιαλόν για την Τουρκία

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου και του Ισραηλινού ομολόγου του, Μ. Γιαλόν, οι οποίοι κατηγόρησαν την Τουρκία για συνεργασία με το «Ισλαμικό Κράτος», μεταξύ άλλων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, ήρθε η αντίδραση των ΗΠΑ, ως μία ακόμα επιβεβαίωση των ισχυρών αντιθέσεων κι ανταγωνισμών που μαίνονται στην περιοχή.

«Διαφωνούμε με αυτήν την εκτίμηση» δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μ. Τόνερ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε δει καμιά ροπή γι' αυτό, καμιά ένδειξη γι' αυτό».

Επισήμανε, ακόμη, ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά πως μια τέτοια εμπλοκή δε θα είχε νόημα οικονομικά και ανέφερε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης» συνεργάζονται με το «Ισλαμικό Κράτος» στο λαθρεμπόριο πετρελαίου.

Θυμίζουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Π. Καμμένος και ο Μ. Γιαλόν την Τρίτη στην Αθήνα, αντανακλώντας την κόντρα ελληνικών και ισραηλινών κεφαλαίων με την τουρκική αστική τάξη για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, κάλεσαν την Τουρκία να σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες, για να συμμετάσχει στον περιβόητο «άξονα του καλού» που συγκροτούν Ελλάδα, Ισραήλ και άλλες χώρες.

Να σημειωθεί ότι μετά και την αντίδραση των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στις δηλώσεις του την Πέμπτη από τη Λευκωσία, φάνηκε να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, ισχυριζόμενος ότι η τριμερής «δεν στρέφεται έναντι τρίτων, αντιθέτως αποτελεί παράδειγμα προς τρίτους. Γιατί αποδεικνύει ότι μπορούμε να εργαστούμε από κοινού, μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα δίκτυα που να μας συνδέουν, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ