Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Πάει στον Τσίπρα για «συστράτευση» και «κοινή δράση»

...με όχημα τη διαχείριση του Προσφυγικού

Την άποψη ότι το Προσφυγικό και η διαχείρισή του ενδέχεται να αξιοποιηθούν ως μοχλός ευρύτερων διεργασιών αναδιάταξης του αστικού πολιτικού σκηνικού ενισχύει (και) το αίτημα της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν για το θέμα.

Οπως έγραψε η ίδια σε σχόλιό της στο διαδίκτυο, «Ζήτησα από τον πρωθυπουργό συνάντηση για να συζητήσουμε το μείζον θέμα του Προσφυγικού. Ενα ζήτημα κρίσιμο και ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι θέσεις μας είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Τις έχουμε διατυπώσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ανεξάρτητα από τις καθυστερήσεις, τις ολιγωρίες και τα λάθη από τους θεσμούς της Ευρώπης και την ελληνική κυβέρνηση, τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της κοινής δράσης για ουσιαστικές και ριζικές αλλαγές. Κοινή δράση, για να σωθεί η τιμή της Ευρώπης και να μην καταστεί η Ελλάδα αποθήκη δυστυχισμένων ανθρώπων. Για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια εις βάρος της χώρας μας σχετικά με τη συνθήκη Σένγκεν».

Διαχέεται ότι η συνάντησή τους θα γίνει στις αρχές της βδομάδας. Επίσης, λέγεται ότι η Φ. Γεννηματά θα σπεύσει να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το θέμα, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει όσο μπορεί το ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως «επίσημου» εκπροσώπου της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, στο φόντο της επιταχυνόμενης προσέγγισης της τελευταίας με τον ΣΥΡΙΖΑ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ