Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση ενστόλων για το Ασφαλιστικό

Σε συμβολική κατάληψη του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) προχώρησαν χτες ένστολοι αστυνομικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Το πανό που ανάρτησαν στην είσοδο των γραφείων του Ταμείου ανέφερε «Στοπ στις περικοπές, δεν αντέχουμε άλλο».

Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), καταγγέλλοντας ότι το Ταμείο τους εξαφανίζεται μαζί με τα αποθεματικά. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, έκανε λόγο για 220 εκατ. ευρώ αποθεματικά του επικουρικού τους Ταμείου, αναφέροντας ότι θα χαθούν με την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Την Παρασκευή, οι υπάλληλοι στα Σώματα Ασφαλείας έχουν πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Οπως σημείωσαν, η επίθεση που ξεδιπλώνεται σε βάρος της Ασφάλισης και με το νέο κυβερνητικό σχέδιο πλήττει τους πάντες. Γι' αυτό όλοι πρέπει να είναι στους δρόμους στο πλαίσιο και της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη. Παραβρέθηκε, επίσης, αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση», αποτελούμενη από τους συνταξιούχους αστυνομικούς Γιώργο Καραμάνη και Δημήτρη Ματζιάρα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Αποστράτων Αστυνομικών Αττικής, που ανέδειξαν την ανάγκη για μαζική συμμετοχή των απόστρατων και εν ενεργεία αστυνομικών, μαζί με το λαό, στον αγώνα, για να σταματήσουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων κάλεσε τους αστυνομικούς σε συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 4 Φλεβάρη, σε όλη την Ελλάδα και στην πανελλαδική συγκέντρωση αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών στρατιωτικών, στις 5 Φλεβάρη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, στις 16.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ