Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Διαρκείς επαφές και ζυμώσεις από τη Σεούλ

ΣΕΟΥΛ.--

Νέες κινήσεις για να παρέμβει στην κατεύθυνση ανάληψης νέων κυρώσεων σε βάρος της ΛΔ Κορέας αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, στο πλαίσιο των συνολικότερων μεθοδεύσεων που εντείνουν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα σε Ασία - Ειρηνικό.

Χτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ν. Κορέας Γιουν Μπιγιούνγκ-σε είχε μια («σπάνια» κατά τα σχόλια του νοτιοκορεατικού Τύπου) συνάντηση με τους πρέσβεις των ΗΠΑ, Μαρκ Λίπερτ, Ιαπωνίας Κόρο Μπέσο, Αυστραλίας Γουίλιαμ Πάτερσον, αλλά και τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα (Γερμανό) Γκέρχαρντ Σάμπατιλ. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

«Προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε στην επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ, αλλά η συνάντηση αποσκοπεί να συζητήσει και διμερείς κυρώσεις», ανέφερε αξιωματούχος του ΥΠΕΞ στο πρακτορείο «Γιονάπ». «Ολα τα κράτη που συμμετέχουν στη σημερινή συνάντηση έχουν ενεργά στηρίξει την προσπάθεια αυτή και αναμένεται να πράξουν το ίδιο και στη συνέχεια», συνέχισε ο ίδιος.

Μετά τις ανακοινώσεις της Πιονγιάνγκ ότι στις αρχές του Γενάρη προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, αλλά και άλλες, πιο πρόσφατες, ότι την επόμενη εβδομάδα θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο παρακολούθησης (που πολλοί ερμήνευσαν ως προκάλυμμα για νέα πυρηνική δοκιμή), έχουν τεθεί σε «συναγερμό» οι πολεμικές μηχανές τουλάχιστον των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Ν. Κορέας, στο όνομα της «αυτοάμυνας» και της προστασίας της «ασφάλειας» της περιοχής. Η Κίνα από τη μεριά της έχει συστήσει «εγκράτεια» σε όλα τα μέρη. Ασφαλώς, είναι σίγουρο ότι όλες οι πλευρές μελετούν τις κινήσεις στο πλαίσιο των συνολικότερων επιδιώξεών τους για ενίσχυση της οικονομικής και γεωπολιτικής τους επιρροής σε Ασία - Ειρηνικό, όπου το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι εστίες «έντασης» (βλ. εμφάνιση πολεμικών πλοίων και των ΗΠΑ σε Νότια Κινεζική Θάλασσα), θυμίζοντας ότι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται σοβαρά και στη συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ