Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Με αφορμή την κινητοποίηση των ένστολων

Τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και όλων των άλλων συναδέλφων από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τις Ενοπλες Δυνάμεις, στην κινητοποίηση των συνδικαλιστικών οργάνων απ' όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ).

Σε αυτήν, η παράταξη επισημαίνει ότι «το ένστολο προσωπικό της χώρας κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική της πολιτική και απαίτησε να μην έρθει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό σχέδιο - έκτρωμα, που πετσοκόβει ό,τι είχε απομείνει, από τις περικοπές που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τα μπλοκ της ΕΑΚΠ και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων έδωσαν με τα συνθήματά τους τον αγωνιστικό παλμό, κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε μέχρι τη Βουλή».

Η παράταξη καταγγέλλει την παρουσία της εγκληματικής - ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη συγκέντρωση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και καλεί σε απομόνωση των φασιστών - ναζιστών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Οι απόγονοι του Χίτλερ και των Ταγμάτων Ασφαλείας δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρευρίσκονται και να εκφράζουν τη δήθεν συμπαράστασή τους στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διότι:

Εχουν προγραμματική θέση την κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Ζητούν προκλητικά περισσότερα προνόμια και επιδοτήσεις για τα μονοπώλια και τους εφοπλιστές.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών έπρεπε να ζητήσουν την αποχώρηση των ανεπιθύμητων βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να γίνουν οι ομιλίες από τα κόμματα που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση, δείχνοντας έμπρακτα την αντίθεσή τους με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις να δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Είναι αναγκαίο να υπάρξει ο κοινός βηματισμός με το λαό μας, που πλήττεται από αυτή την πολιτική. Μαζί με τα λαϊκά στρώματα, με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να συμβάλλουμε και εμείς για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για λύση των προβλημάτων, προς όφελος του λαού μας. Οι μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 4 του Φλεβάρη έδειξαν το δρόμο, έδειξαν την ελπίδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ