Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι διεκδικήσεις γονιών και εκπαιδευτικών δε χωρούν στο διάλογο για την Παιδεία!

Προκλητική επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προς τις Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και γονιών

Εγκαινιάζοντας μια σειρά συζητήσεων με φορείς της εκπαίδευσης, η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδριάζει σήμερα στο πλαίσιο του «Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία» και έχει καλέσει εκπροσώπους από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΟΙΕΛΕ και την ΑΣΓΜΕ. Εντύπωση όμως προκαλεί η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Κ. Γαβρόγλου προς τις Ομοσπονδίες για τους όρους που θέτει για το διάλογο αυτό, αφού λίγο - πολύ ζητά από τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικών και γονιών να μη μιλήσουν για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους!

«Θα παρακαλούσα να μην επικεντρωθεί η συζήτηση στα άκρως σοβαρά και σημαντικά ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και των διεκδικήσεων. Προφανώς, όλα τα θέματα είναι αλληλένδετα και καταλαβαίνω την δυσκολία πολλές φορές να "ξεχωρίζονται" τα θέματα διεκδίκησης επαγγελματικών και άλλων αιτημάτων από τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης», λέει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο πρόεδρος της Επιτροπής. Με άλλα λόγια ό,τι αφορά σε αιτήματα και διεκδικήσεις δε χωράει στον κυβερνητικό διάλογο για την Παιδεία!

«Εχει πολύ μεγάλη σημασία να επικεντρωθεί η συζήτηση σε θέματα που έχουν σχέση με την εκπαιδευτική πράξη, την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, των ρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν για να αναβαθμιστεί αυτή η ποιότητα», σύμφωνα με τον Κ. Γαβρόγλου, που, απευθυνόμενος προς τις Ομοσπονδίες προσθέτει ότι μπορούν να θέσουν και ό,τι άλλο θέμα κρίνουν, ωστόσο στην αμέσως επόμενη πρότασή του τους «απαγορεύει» να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις! Μάλιστα, τους προσφέρει ως εναλλακτική να καταθέσουν υπόμνημα που θα συμπεριληφθεί στα επίσημα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής και του διαλόγου.

Βέβαια, η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οι διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και γονιών αφορούν ακριβώς στην εκπαιδευτική πράξη και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Το να έχουν όλα τα σχολειά τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, το αν οι εκπαιδευτικοί θα είναι μόνιμοι ή θα παρακαλάνε κάθε χρόνο για βρουν μια θέση σε σχολείο, το αν θα μπαίνουν στην τάξη να διδάσκουν μέχρι τα 67 τους χρόνια, το αν θα στοιβάζονται οι μαθητές σε τμήματα των 25 και 28 μαθητών, το αν οι γονείς θα βάζουν διαρκώς το χέρι στην τσέπη για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων... όλα αυτά και πολλά άλλα έχουν άμεση σχέση με την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά προφανώς η κυβέρνηση δε θέλει να τα ακούει. Γι' αυτό ζητάει να μην τεθούν αιτήματα και διεκδικήσεις στη συνεδρίαση. Θέλει μόνο χειροκροτητές και συναινούντες στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που σχεδιάζει στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η αξιολόγηση των μαθητών και ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο ΚΕΔΑΣΥ (2023-06-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν την επίθεση με χημικά ενάντια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (2018-11-21 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προσπάθεια ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων (2018-11-08 00:00:00.0)
Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα (2006-10-03 00:00:00.0)
Συναίνεση και υποταγή (2005-11-12 00:00:00.0)
Διάλογος απάτης και χειραγώγησης (2005-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ