Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα

Την Πέμπτη στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια, το ραντεβού για το συλλαλητήριο. Σήμερα το απόγευμα, διοργανώνουν συναυλία

Στην τρίτη βδομάδα απεργίας μπήκαν χτες οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ξεκίνησε και η 48ωρη απεργία των καθηγητών, ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης της Παιδείας και του εκπαιδευτικού. Με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη μάχη για τον ταξικό προσανατολισμό του αγώνα και τη συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων στη βάση της διεκδίκησης μιας Παιδείας προς όφελος του λαού, οι εκπαιδευτικοί απαντούν στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.

Την Πέμπτη, στις 11.30 π.μ. το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ σήμερα Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων διοργανώνεται συναυλία στα Προπύλαια.

Χτες το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Παιδείας, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης και δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα αξιοπρέπειας που ξεκίνησαν. Από τα μεγάφωνα διαβάζονταν συνεχώς ψηφίσματα μαζικών φορέων, ενώσεων και συλλόγων γονέων, που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Το «παρών» στη χτεσινή κινητοποίηση έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που εξέφραζαν με τα συνθήματά τους την ανάγκη ο αγώνας για την Παιδεία να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά και να στρέφεται κατά της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα. Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εκπαιδευτικών εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση.


Motion Team

Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε πορεία, που σταμάτησε στη Βασ. Σοφίας, η οποία ήταν αποκλεισμένη προκειμένου να μη φτάσει η διαδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου. Για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας προκάλεσε για άλλη μια φορά με τη δήλωση του υφυπουργού Γ. Καλού ότι «το σύνολο των μη θεσμικών αιτημάτων και των θεσμικών αιτημάτων που έχουν οι εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», την ίδια στιγμή που εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βιώνουν από πρώτο χέρι το χάλι του εκπαιδευτικού συστήματος! Ο υφυπουργός, δε, συνέχισε και με εκβιασμό προς τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι ο όποιος διάλογος με το υπουργείο Παιδείας «έχει νόημα με τα σχολεία ανοιχτά και μόνο».

Σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, σημαντική ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χτεσινή πορεία, που ξεκίνησε από την Καμάρα και διαμέσου της Εγνατίας Οδού έφτασε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Πίσω από τα πανό του ΠΑΜΕ εκατοντάδες εκπαιδευτικοί φώναζαν: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Ακούστε τι λένε οι εκπαιδευτικοί, έξω απ' τα σχολεία οι χορηγοί», «15% τώρα στην Παιδεία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία».

Με παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο συνέχισαν χτες το πρωί τις κινητοποιήσεις τους οι δάσκαλοι, αλλά και οι καθηγητές και των τεσσάρων νομών της Κρήτης. Τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης. Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας χωρίς ωστόσο να επιδώσουν το ψήφισμά τους, αφού ο περιφερειάρχης Κρήτης δε βρισκόταν εκεί.

Σε δυναμική κινητοποίηση προχώρησαν χτες το βράδυ στην Πάτρα, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και με προμετωπίδα το πανό του ΠΑΜΕ που έγραφε «Οχι στην παιδεία των πολυεθνικών, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση», πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ενιαίας, δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλ. Γεωργίου, μίλησε ο Παναγιώτης Ζαβουδάκης, μέλος της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το ζήτημα της Παιδείας είναι υπόθεση «των εργαζομένων που είναι και γονείς, των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών που είναι κομμάτι από τη σάρκα της εργατικής τάξης. Γι' αυτό δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία».

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στην Κέρκυρα, ενώ σήμερα στις 11.30 π.μ., σε συγκέντρωση κατεβαίνουν εκπαιδευτικοί κι εργαζόμενοι στη Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ