Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Υπόθεση κάθε εργαζόμενου το ζήτημα της Παιδείας
  • Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση εφτά Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αύριο στη 1 μ.μ.

Με ξεκάθαρη τη θέση ότι η πάλη για ενιαία, δημόσια, δωρεάν Παιδεία, που θα υπηρετεί τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, είναι πρώτα και κύρια υπόθεση της ίδιας της εργατικής τάξης, εφτά Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με κοινή τους ανακοίνωση (η οποία κοινοποιείται σαν επιστολή και στην υπουργό Παιδείας), εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών και καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Τετάρτη 4 Οκτώβρη, στη 1 μ.μ.

Η πρωτοβουλία των ταξικών Ομοσπονδιών έρχεται σε συνέχεια της καθημερινής δράσης και συμβολής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην οργάνωση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα οι εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ζήτησαν άμεσα την κήρυξη 24ωρης απεργίας προκειμένου να συντονίσουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων τα βήματά τους με τους απεργούς εκπαιδευτικούς.

Την κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα στην αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας υπογράφουν η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ), η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Η απάντηση βρίσκεται στον ενιαίο ταξικό αγώνα

Οι ταξικές Ομοσπονδίες σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

«Φέτος η νέα σχολική χρονιά προβλέπεται να είναι ακόμα πιο υποβαθμισμένη και πιο ακριβοπληρωμένη.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της διπλοβάρδιας, των ακατάλληλων σχολικών κτιρίων, των αναχρονιστικών, αντιεπιστημονικών αναλυτικών προγραμμάτων και βιβλίων (παλιών και νέων), των χαμηλά αμειβόμενων εκπαιδευτικών θα συνεχίζουν να αφυδατώνουν τη σχολική εκπαιδευτική πράξη και να ξεζουμίζουν την εργατική οικογένεια.

Τασσόμαστε ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που πάνε να εγκλωβίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στη μέγκενη της διαβόητης ανταγωνιστικότητας απαξιώνοντας τις συλλογικές και ατομικές αξίες, τη λαϊκή δημιουργικότητα, υποτάσσοντας τα πάντα στη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τασσόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτούμε την οικονομική και εκπαιδευτική τους αναβάθμιση. Δηλώνουμε ότι δεν πάει άλλο και ότι η αναγκαία απάντησή μας, η απάντηση των εκπαιδευτικών, των γονιών, των νέων, η απάντηση του ταξικού εργατικού κινήματος απέναντι σ' όσους σχεδιάζουν και προωθούν αυτόν τον μεσαίωνα, βρίσκεται στον ενιαίο και ενωμένο ταξικό αγώνα, ενάντια και στις αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Για ενιαία, δημόσια, δωρεάν, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης, Παιδεία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οι επιχειρήσεις έξω από τα σχολεία!» (2008-03-29 00:00:00.0)
Η μόρφωση είναι μόνιμο πεδίο ταξικής πάλης (2006-09-09 00:00:00.0)
Με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (2005-05-17 00:00:00.0)
«Απαιτούμε το σχολείο των σύγχρονων αναγκών» (2003-09-10 00:00:00.0)
Απεργούν και διαδηλώνουν σήμερα (2002-01-15 00:00:00.0)
Νέο συλλαλητήριο στις 23 Σεπτέμβρη (1997-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ