Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Μας αφορά όλους ο αγώνας για την Παιδεία

Δήλωση του υποψήφιου υπερνομάρχη της ΝΑΣ

«Στεκόμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι στον αγώνα των δασκάλων και των καθηγητών και ως εργαζόμενοι και ως γονείς που βλέπουν ότι τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας οξύνονται σε όλα τα μέτωπα και στην Παιδεία». Τα παραπάνω δήλωσε χτες ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ, που κάλεσε ο αγώνας για την Παιδεία «να εκφραστεί και στο αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, με την καταδίκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων που στηρίζουν αυτά τα κόμματα».

Μιλώντας για τον αγώνα στην εκπαίδευση, ο Γ. Μαυρίκος δήλωσε συγκεκριμένα:

«Αυτός ο αγώνας μάς αφορά όλους: Εργαζόμενους στην εκπαίδευση, γονείς, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ που προηγήθηκε, όπως και ο ΣΥΝ που σπέρνει αυταπάτες για την ΕΕ και το χαρακτήρα της, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στεκόμαστε μ' όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής. Στην πάλη για ενιαία, δημόσια, δωρεάν, λαϊκή Παιδεία. Για ένα ενιαίο, κοινό σχολείο για όλα τα παιδιά ως τα 18 τους χρόνια. Για την ικανοποίηση των δίκαιων μισθολογικών αιτημάτων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων δασκάλων και καθηγητών. Για μια Παιδεία που δε θα στηρίζεται σε βιβλία που υποβαθμίζουν τη μόρφωση και είναι φερέφωνα προπαγάνδας της ΕΕ, προωθούν τις αξίες του καπιταλιστικού συστήματος.

Συμμετέχουμε σ' έναν αγώνα:

Ενάντια στην προωθούμενη "αποκέντρωση" των σχολικών μονάδων που οδηγεί σε ταξικό διαχωρισμό τα ίδια τα σχολεία, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Ενάντια στο ανισότιμο διπλό δίκτυο (γενικής - επαγγελματικής) εκπαίδευσης. Για να μην περάσει ο νέος νόμος - πλαίσιο, να μην αναθεωρηθεί το άρθρο 16.

Εναν αγώνα που πρέπει να εκφραστεί και στο αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, με την καταδίκη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων που στηρίζουν αυτά τα κόμματα. Οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι στην επίθεση που γίνεται κατά του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Στηρίζουν την πολιτική της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Παιδείας. Βλέπουν τους σπουδαστές και φοιτητές σαν πελάτες. Αδιαφορούν για το περιεχόμενο της μόρφωσης. Αυτή η ψήφος δεν πρέπει να ξοδευτεί ούτε στους υποψήφιους του ΣΥΝ που παγιδεύουν τη λαϊκή διαμαρτυρία σε ανώδυνη κατεύθυνση.

Καλούμε σε υπερψήφιση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και των αγωνιστικών συνδυασμών στους δήμους, ώστε να βγει συνολικά δυναμωμένη η συνεργασία για την αντεπίθεση, για να δοθούν από καλύτερες θέσεις οι αγώνες που έρχονται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο λαός να πάρει τα μέτρα του» (2006-10-16 00:00:00.0)
«Στηρίζουμε τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή δουλιά» (2006-09-05 00:00:00.0)
Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους λαούς (2006-08-01 00:00:00.0)
«Μαύρο» στους υποκριτές! (2006-07-22 00:00:00.0)
Οι αυτοαπασχολούμενοι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους (2006-07-12 00:00:00.0)
«Τρομάξτε με την ψήφο σας το δικομματισμό» (2002-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ