Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Μέρες μαθητικής δημιουργίας» στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις με τίτλο «Μέρες μαθητικής δημιουργίας» πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη απ' τις μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο και στις δύο εκδηλώσεις και περιλάμβανε εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από το Προσφυγικό, σκίτσα, μουσικά αφιερώματα, τραγούδια από μαθητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γ. Ρίτσο και άλλα πολλά που επιμελήθηκαν μαθητές των σχολείων της περιοχής. Υπήρχε, ακόμη, έκθεση φωτογραφίας από το 27ο Σχολείο Θεσσαλονίκης, βασισμένη σε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης, τη Βίλα Μπιάνκα, ενώ λειτούργησε επίσης εργαστήρι ζωγραφικής και πάγκος με φιγούρες φτιαγμένες από πλαστελίνη.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Ξανθή Πλίτση, μέλος του ΤΣ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ: «Υπάρχουν πολλά εμπόδια σήμερα για ένα νέο προκειμένου να ακολουθήσει τις κλίσεις του. Οποιος μαθητής θέλει να ασχοληθεί με ένα μουσικό όργανο, με το χορό, το θέατρο, πρέπει να πληρώσει μια περιουσία. Ωστόσο, αποτελεί ανάγκη της νεολαίας και πρέπει να την διεκδικήσουμε».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ