Τετάρτη 10 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προετοιμάζοντας το διήμερο μαθητικής δημιουργίας στην Πάτρα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μαθητικές Οργανώσεις της Πάτρας για το διήμερο μαθητικής δημιουργίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Φλεβάρη στην αίθουσα «Αίγλη».

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, επιδιώκεται οι μαθητές να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, να αναδείξουν ότι δεν συμβιβάζονται με την τέχνη - εμπόρευμα, ότι η πρόσβαση στον πολιτισμό είναι αναπόσπαστο δικαίωμα για κάθε νεολαίο. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΚΝΕ είναι μεγάλη. Ηδη από την αρχή της προετοιμασίας, στα σχολεία κυριάρχησε η συζήτηση, ο προβληματισμός, αναδείχθηκε η ανάγκη για τη δημιουργία χώρων κατάλληλων να φιλοξενούν τη δημιουργικότητά τους, να τους φέρνουν σε επαφή με όλες τις μορφές της τέχνης.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, από την πρώτη στιγμή, προσπάθησαν να το κάνουν γνωστό στα σχολεία της πόλης. Φτιάχτηκαν πανό, τρικάκια μέσα στα σχολεία, λεγόταν από στόμα σε στόμα - με όλους τους τρόπους να γίνει το «μεγάλο γεγονός» για τους μαθητές. Πολλές ήταν και οι ομάδες, τα μουσικά σχήματα που φτιάχτηκαν μπροστά και στο 2ήμερο, όπως για παράδειγμα η θεατρική ομάδα του Λαϊκού Φροντιστηρίου του ΜΑΣ και τα μουσικά σχήματα από τα 4ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 1ο ΓΕΛ, 10ο Γυμνάσιο. Αντίστοιχα, μαθήτριες από το 2ο ΓΕΛ θα κάνουν επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής.

Ξεχωριστό κομμάτι ήταν η επαφή με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ απευθύνθηκαν στην ομάδα/ σύλλογο που συμμετέχουν, έκαναν κάλεσμα, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους υπόλοιπους μαθητές της Πάτρας. Η συμμετοχή του παιδικού τμήματος του Χορευτικού του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πατρών και δύο τμημάτων του Χορευτικού του Δήμου, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του 2ημέρου περιλαμβάνει μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, γκράφιτι, χορευτικά σύνολα, επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής. Ταυτόχρονα, θα λειτουργήσουν και εργαστήρια φωτογραφίας και μουσικής, όπου τα παιδιά θα έρθουν πιο ζωντανά σε επαφή με τις μορφές αυτές και θα γνωρίσουν καινούρια πράγματα.

Οι μέρες που απομένουν είναι μετρημένες. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, για την επιτυχία του διημέρου. Περισσότεροι μαθητές να έρθουν σε επαφή με την ΚΝΕ, να γνωρίσουν την πραγματική διέξοδο από την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, να παλέψουν για τη ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.


Θανάσης ΜΕΛΑΣ
Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών Πάτρας της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ