Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρωτιά στην Ομοσπονδία του υπουργείου Γεωργίας

Την πρώτη θέση - για πρώτη φορά - και την απόλυτη πλειοψηφία πήρε το ψηφοδέλτιο της «ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι» (στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας. Η μείωση των αντιπροσώπων δεν επηρέασε την «ΕΣΑΚ-Σ», καθώς διατήρησε τις δυνάμεις που είχε σε ψήφους, αύξησε τα ποσοστά και τις έδρες της στο νέο ΔΣ. Επίσης, στις αρχαιρεσίες για την ΑΔΕΔΥ εξέλεξε τον μοναδικό αντιπρόσωπο.

Να σημειωθεί ότι η μείωση των αντιπροσώπων οφείλεται στη μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, αλλά και στην απαξίωση των σωματείων, με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΑΣΚ, που ήταν πρώτη δύναμη τα προηγούμενα χρόνια.

Για τις αρχαιρεσίες στο ΔΣ ψήφισαν 15, έγκυρα 15 (από 25 και 25 αντίστοιχα το 2013). Η «ΕΣΑΚ-Σ» πήρε οκτώ ψήφους και έβγαλε οκτώ έδρες (από οκτώ ψήφους και τρεις έδρες). Μεγάλη πτώση σημείωσε η ΠΑΣΚ που πήρε τρεις ψήφους και έβγαλε τρεις έδρες (από 15 ψήφους και εννιά έδρες). Η ΔΑΚΕ πήρε δύο ψήφους και δύο έδρες (από δύο ψήφους και μία έδρα). Το ψηφοδέλτιο όπου συμμετείχαν δυνάμεις που πρόσκεινται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΕΠΑΜ («Αγωνιστική Ενότητα») πήρε μία ψήφο και μία έδρα. Επίσης, μία ψήφο και μία έδρα πήρε ένας μεμονωμένος υποψήφιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ