Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μαύρες για τους εμποροϋπαλλήλους οι «λευκές νύχτες»

Οι λεγόμενες «λευκές νύχτες» τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ

Eurokinissi

Οι λεγόμενες «λευκές νύχτες» τίποτα δεν έχουν να προσφέρουν στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ
Την απόφαση του Δήμου Νέας Σμύρνης να διοργανώσει ακόμα μια «λευκή νύχτα», το Σάββατο 13 Φλεβάρη, παρατείνοντας το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων μέχρι τα μεσάνυχτα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου έκανε την Τετάρτη παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόφαση για τη «λευκή νύχτα».

Στο υπόμνημα που κατέθεσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο ήδη πληρώνουν σκληρά το τίμημα της απελευθέρωσης του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Και δεν φτάνει αυτό αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου έχουν βάλει στόχο να κάνουν και τη νύχτα των εμποροϋπαλλήλων ...μέρα!».

Ο Σύλλογος στηλιτεύει ακόμα το γεγονός ότι η διοργάνωση μιας τέτοιας φιέστας από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης γίνεται με χρήματα από το ταμείο του Δήμου, «την ίδια στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νευραλγικές δομές του Δήμου, όπως σε παιδικούς σταθμούς. Ελλείψεις που δημιουργούν έντονη ανησυχία στους γονείς για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών τους».

Με την πάγια θέση του για το ωράριο των εμποροϋπαλλήλων (8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο) και τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας απαντά ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και στο Δήμο Ιλίου, που με επιστολή του ζητά από το σωματείο να συμφωνήσει στη διοργάνωση «λευκής νύχτας» στις 25 Ιούνη, από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ