Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά οικουμενική με συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Αν πραγματικά μέλημα της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πρωτίστως το καλό της χώρας, τότε ας συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως ζητάμε ανελλιπώς από το 2010. Μια οικουμενική κυβέρνηση (...) στην οποία θα συμμετέχουν και τα δύο μεγάλα κόμματα, και θα αναλάβουν όχι τον έλεγχο του κράτους αλλά - κυρίως - θα αναλάβουν την ευθύνη». Αυτά έγραψε σε άρθρο στο «real.gr» η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με έγνοια, εξάλλου, για τις «αντοχές» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, προειδοποίησε ότι «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να ξαναζήσει το καλοκαίρι του 2015. Τότε που ο κ. Τσίπρας έβαλε το κόμμα του πάνω από την πατρίδα (...) Γύρισε την πλάτη στη στήριξη που του προσέφεραν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές "για να τους τελειώσει", διχάζοντας για μία ακόμη φορά τους Ελληνες»...

Σημειωτέον, η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες σε παρουσίαση βιβλίου για τον Λεων. Κύρκο, επέμεινε για τη «δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης», επιδεικνύοντας μάλιστα μια βιασύνη, στο φόντο των εντεινόμενων διεργασιών στο αστικό πολιτικό σκηνικό: «Ο,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο (...) Δεν πρέπει να φοβηθούμε, είναι η ώρα να τολμήσουμε, να πάμε μαζί. Η κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ