Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλήθος κόσμου στο γλέντι της Οργάνωσης

Από το γλέντι στην Πανεπιστημιακή Λέσχη στα Γιάννενα
Από το γλέντι στην Πανεπιστημιακή Λέσχη στα Γιάννενα
Με μαζική συμμετοχή από μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/2 το γλέντι της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας, της ΚΟ Ηπείρου του ΚΚΕ, σε χώρο της Πανεπιστημιακής Λέσχης Ιωαννίνων.

Στο γλέντι μίλησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις συνθήκες μέσα στις οποίες οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στην οργάνωση της πάλης, ειδικά μετά τις εκλογές, με τις τρεις μεγάλες πανελλαδικές απεργίες, με συλλαλητήρια, πικετοφορίες, συσκέψεις, συνελεύσεις κ.λπ. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στη νικηφόρα μάχη των εργατών της «Ανακύκλωσης», που στηρίχθηκε από την ΚΟ Ιωαννίνων και κατάφερε να ματαιώσει τις απολύσεις στις συνθήκες θύελλας αντιλαϊκών μέτρων.

Αναφερόμενος στη μεγάλη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 4ης Φλεβάρη, ο Κ. Μπάτσικας σημείωσε ότι η καθολική συμμετοχή του πιο οργανωμένου και πρωτοπόρου τμήματος σε εκατοντάδες εργοστάσια σε όλη τη χώρα και στα Γιάννενα ανοίγει μια νέα σελίδα στην πορεία αναγέννησης και ανασύνταξης του εργατικού κινήματος. Η συμμετοχή όλων αυτών των χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέων και γυναικών, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, αποτέλεσε θανάσιμο πλήγμα στο κλίμα της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού.

Το στέλεχος του Κόμματος αναφέρθηκε, επίσης, στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018. Ειδικά για το 2016, που είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ σημείωσε ότι η προσπάθεια της ΚΟ Ηπείρου θα επικεντρωθεί στο να αναδείξει τη συμβολή της στην ένοπλη σύγκρουση, τη στήριξη του αντάρτικου, στις μεγάλες θυσίες των κομμουνιστών και του λαού της περιοχής.

Οπως είπε, «η ΚΟ έχει την τιμή στην περιοχή να φιλοξενεί το κεντρικό μνημείο του ΔΣΕ στη Λυκόραχη. Τον ιδιαίτερο στρατηγικό ρόλο που είχε η Μουργκάνα, φυλάσσοντας τα πλευρά του κύριου μετώπου που εξελισσόταν στο Γράμμο και το Βίτσι. Την προσπάθεια να στηρίξει τον ένοπλο αγώνα στην πόλη των Ιωαννίνων που οδήγησε στη θυσία και εκτέλεση δεκάδων στελεχών, με επικεφαλής την Γραμματέα της ΝΕ, Ευτυχία Πρίντζου».

Τέλος, υπογράμμισε την υπόσχεση των κομμουνιστών, ότι μέχρι και το 2018 «θα μετρήσουμε αποφασιστικά βήματα στην ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, πρώτα και κύρια στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, στους εργατικούς κλάδους, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στη φτωχή αγροτιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οικοδομώντας παντού γερές Κομματικές Οργανώσεις, πυρήνες επαναστατικής δράσης. Να οικοδομήσουμε Κόμμα παντός καιρού, ικανό να αντέχει στην επίθεση σε συνθήκες υποχώρησης, ικανό όμως να ηγηθεί σε συνθήκες ανόδου της πάλης, σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, έχοντας την καθοδηγητική ικανότητα να οδηγήσει την εργατική τάξη στην κατάκτηση της εξουσίας».

Το γλέντι διήρκεσε έως αργά το απόγευμα, με χορό και τραγούδι με παραδοσιακή μουσική, από το κλαρίνο του Βασίλη Παπαγεωργίου και των άλλων μελών της ορχήστρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ