Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Κάνουν τους πυροσβέστες και οδηγούς ασθενοφόρων!

Icon

Κάνουν τους πυροσβέστες και οδηγούς ασθενοφόρων! Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει οι πυροσβέστες να οδηγούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας στις περιοχές όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό τους. Ετσι, οι πυροσβέστες καλούνται να μεταφέρουν ασθενείς και να τους παρέχουν πρώτες βοήθειες, χωρίς να διαθέτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις που απαιτούνται για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Σύμφωνα με την ΕΑΚΠ, πρόκειται για τροπολογία - πρόκληση για το λαό των απομακρυσμένων περιοχών και των νησιών, είναι άκρως επικίνδυνη για την ίδια τη ζωή τους. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων, όπως επισημαίνεται, είναι διασώστες εκπαιδευμένοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ, για να χειρίζονται έγκαιρα και με ασφάλεια επείγοντα περιστατικά στον τόπο που αυτά συμβαίνουν και κατά τη μεταφορά ενός ατόμου στη Μονάδα Υγείας. Αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιονδήποτε, με το κριτήριο ότι έχει επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης και κάποια ταχύρρυθμη εκπαίδευση.

«Αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής επιλογής για την παραχώρηση των εννέα εξοπλισμένων ασθενοφόρων του Πυροσβεστικού Σώματος στη διάθεση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, όπως έχει καταγγελθεί. Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να καλύψει τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων Μονάδων Υγείας και γενικότερα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας. Με τη συνεχή μείωση του προσωπικού, την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων για την "αλληλοσυμπλήρωση" του μειωμένου προσωπικού και μέσων, αλλά και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανικών θέσεων, μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου», τονίζει η ανακοίνωση.

«Τι ακριβώς θα κάνουμε όταν θα πρέπει να επέμβουμε σε φωτιά, πλημμύρα, σεισμό, σε άλλες αποστολές που και αυτές σχετίζονται με την ανθρώπινη ζωή και για τις οποίες έχουμε εκπαιδευτεί και την ίδια ώρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε βαριά ασθενή ή τραυματία; Οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης θα υποβαθμίσουν κι άλλο τις ήδη ανεπαρκείς παροχές τόσο των Κέντρων Υγείας όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος, προς τον ελληνικό λαό. Θα επιφέρουν άμεσα την περαιτέρω αποδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των υπηρεσιών του ΠΣ, που μετρά τα τελευταία χρόνια πάνω από 4.000 πραγματικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό», αναφέρεται.

Οι πυροσβέστες διεκδικούν να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις διασωστών, να εξοπλιστεί το ΕΚΑΒ με όλα τα σύγχρονα μέσα, να αναπτυχθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και να καλύπτει τις ανάγκες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτόν, όπως και την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα με μόνιμες και σταθερές σχέσεις στην υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ