Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Τραυματισμός Παλαιστινίων από έποικο

Στο ψαχνό βαράει ο ισραηλινός στρατός κατά των Παλαιστινίων, που αντιστέκονται στη βάρβαρη κατοχή
Στο ψαχνό βαράει ο ισραηλινός στρατός κατά των Παλαιστινίων, που αντιστέκονται στη βάρβαρη κατοχή
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Δεν έχουν τέλος τα καθημερινά εγκλήματα των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στα Παλαιστινιακά εδάφη. Μέσα στο περασμένο 24ωρο, δύο Παλαιστίνιοι ηλικίας 17 και 35 ετών πυροβολήθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να είναι σε κρίσιμη κατάσταση, μπαίνοντας σε παράνομο εβραϊκό εποικισμό, κοντά στο βιομηχανικό συγκρότημα Σάαρε Μπέντζαμιν (βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ), στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των ισραηλινών αρχών, οι δύο Παλαιστίνιοι «διείσδυσαν» στον παράνομο εβραϊκό εποικισμό της περιοχής και μπήκαν σε ένα σούπερ μάρκετ, όπου φέρεται πως μαχαίρωσαν δύο Ισραηλινούς. Οι δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά ένοπλου «πολίτη» που βρισκόταν στο χώρο του σούπερ μάρκετ.

Πριν από το περιστατικό, ισραηλινές αρχές είχαν κλείσει ξανά, με το έτσι θέλω, δρόμους και είχαν αποκλείσει, εκ νέου, ολόκληρα χωριά και παλαιστινιακούς καταυλισμούς στο πλαίσιο ενισχυμένων «μέτρων ασφαλείας». Σε μία από τις συνηθισμένες τρομοκρατικές εφόδους Ισραηλινών στρατιωτών σε σπίτια και καταυλισμούς Παλαιστινίων, σημειώθηκαν συγκρούσεις με νεαρούς Παλαιστίνιους, τους οποίους απώθησαν με χρήση δακρυγόνων, σφαιρών καουτσούκ και αληθινών πυρών. Στο πλαίσιο αυτών των εφόδων, οι κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν μεταξύ άλλων και τον 12χρονο Παλαιστίνιο Αχμαντ αλ Μουγκράμπι, για να τον ανακρίνουν. Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας του αγοριού εκτίει 17ετή κάθειρξη σε ισραηλινές φυλακές και η μητέρα του είχε αφεθεί ελεύθερη, έπειτα από κράτηση, πριν από ένα μήνα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ